Ben de evlenirken babası ve annesi tarafından çok sorgulanmıştım, çünkü memur değilsen işin belirsiz olarak görülüyor yaşlı kesim tarafından, halbuki bir memurdan 4 kat daha fazla kazancım vardı. Geçinip geçinemeyeceğimizi sürekli sorguluyorlardı, evlendik bu durum bitti. Başka bir ile gitmek zorunda kaldım, babası, oğlum doğduğun yer değil doyduğun yerdir evin dedi. Annesi damadım damadım diye söylüyor sürekli, gittiğimde aman damadım aç kalmasın diyor. Evlenmeden önce ben de senin gibi düşünüyordum bu arada. Evlenince, tanıyınca, sıkıntımızın olmadığını görünce, onlarda dertlerini attılar, normal bir aile gibiyiz şimdi ben onları onlar beni seviyor.
Senin durumunda ne olur bilmiyorum ama benimkisi gibi de olabilir. Senin belki zoruna gitmiş olabilir ama kimse evladının, özellike kız evladın zorluk çektiğini görmek istemez. Çoğu zaman maddi sıkıntıyla beraber manevi sıkıntıların da geldiğini düşünürsek endişelenmekte haklılar.

Bu arada keşke ailene anlatmasaydın bunları, evlilik dönemi emin ol çok yıpratıcı yorucu berbat bir dönemdir, biz 10 yıllık sevgiliydik ama evlenme dönemimiz bizi bile çok yıprattı. Bu dönemi iyi yönetmek gerekiyor.