Merhaba arkadaşlar,
yeni şirket kuruyoruz, kosgeb desteğinden faydalanıp işimi büyütmek istiyorum.
smm şirket kurmadan önce bir danışmana başvur dedi, kendim kosgeb sitesinde detaylı araştırma yaptım, ben hangi danışmana gidersem benden ücret talep ediyor.
Benim sinir olduğum nokta şu kosgeb danışmanlık mentol koçluk için destek sunuyor, hem ordaki parayı istiyorlar hem benden de extra para talep ediyorlar. devlet verdiği paranın benim için ne anlamı kalıyor ?

mardin de ikamet ediyorum ve burdaki danışmanlık firmalarının çoğu bu şekilde, özellikle hissetiğim durum şu " bu saf biz hem bundan parayı alırız hem kosgebten bişi sorga yollarız gider..." böyle birşey hissediyorum

arkadaşlar çok şükür çok sağlam bir projemiz var ve kosgebte direk gidip görüşmüştüm ileri seviye destek alırsınız dedi bunun için nace kodum yüksek destek gösteriyor.

benim bu desteğe başvurma nedenim sermayemin sınırlı olması ve yatırım alamamam, ekipman ihtiyacım var şuanki fiyatlara baktığımızda 1 monitör ve yazıcı alsam param bitiyor ...

Bu arada bu süreçte çok yıprandım, bu dönemde işyeri açmakla uğraşmak bir dert ve karşıma çıkan bu ödemler gözümü korkutuyor.
devlet kosgeb gibi hibe destekleri vereceğine vergileri kaldırsa yemin ederim ülke uzaya çıkar ...

neyse arkadaşlar

KOSGEB danışmanlık hizmeti veren arkadaşlar var ise iletişime geçelim
uzaktan çalışılabiliyorsa birde böyle deniyeyim, burdakiler kazanacağına inşallah hakkını veren kazanır.
benim sermayemde danışmanlık için ayırabileceğim bir ücretim yok , projem ileri seviye sayılıyor ve destek yüksek gösteriyor bundan dolayı danışmanlık ve koçluk ücreti desteğide alabiliyorum.
kosgepten alacağım danışmanlık ücretini kabul eden varsa bu şekilde birlikte çalışmak isterim.

Saygılarımla...