LyNo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evimin hemen karşısında fırın var, akşam geç vakte kalmadan ekmek alayım dedim, ekmeği aldım 2.5 tl bozuk parayı koydum tezgaha tam dönüp gidiyordum ki adam arkadan seslendi ekmek 3.5 tl oldu abi diye, bir ekmeğe direk 1 tl zam gelmiş hani herşeyin fiyatının arttığını biliyorduk ama 2.5 tl lik ekmeğe 1 tl zam çok ağır değil mi.
Aynı şekilde süt ürünleride aşırı pahalanmış dün haberlerde görmüştüm

Tamam fırıncı kazanamıyor, süt üreticisi kazanamıyor onlar eziliyor ama bu halk bunları nasıl yiyecek?
Günde 4 ekmek alan bir ailenin masrafı aylık 120 tl sadece ekmekten arttı bu zamla.
1 lt süt 10 tl olmuş, insan çoluğuna çocuğuna nasıl içerecek bunu.

Ekmek için konum Ataşehir/İstanbul
Ekmeği evde yapıyor tüketiyorduk. 2 ay önce 1 çuval 50 kg unu 180 liraya aldık. Ekmek 1.5 tl idi. Şu anda aynı unun çuvalı 400 tl ye satılıyor. Ekmek 2.5 tl. Ne yapsın adamlar.
Bu sadece fırın için böyle değil. ÜFE-TÜFE arası fark çok fazla. Üreticiler, fiyat farkını müşteriye tamamen yansıtamıyor maalesef. İşler iyi değil, maddi gücü iyi olan, stok fazlası bulunan bir şekilde sıyrılır fakat düzenli kredi ödemesi vs yapan, stoksuz çalışan, ürünlerini nakit alamayanlar maalesef bir bir kapanıyor.