mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba R10 Ailesi,

Aslında sorum basit ve örnek ile anlatmak istiyorum.

Ben : 02/10/2021 Tarihinde sitem.com.tr - senin ücretsiz siten diye 35 sınıfta bir marka başvurusu yaptım ve şu an şekil incelemesi tamamlandı. Yani henüz inceleme aşamasında.
Rakip : 18/11/2021 Tarihinde siten.com.tr - ücretsiz site oluşturma diye 39 sınıfta bir marka başvurusu yaptı ve şu an şekil incelemesi tamamlandı. Yani henüz inceleme aşamasında.

Bu durumda ben sitem.com.tr - Rakip siten.com.tr domainlerini aldı. Şimdi benzer bir sektör olmasına karşılık ben daha önce başvuru yaptığım için rakip marka başvurusuna itiraz edebilir miyim ? Yoksa önce onaylanmasını beklemem lazım ?

Not : marka başvurusunda kullanılan sitem.com.tr ve siten.com.tr bir örnektir.
Öncelikle geçmiş olsun .

Bizim ülkemizde bu tarz insan çok .Bir site tutsun yada tutmasın hoşuna gidiyor ise çiğ köfteci yanına illa yanına açar .

Sorunuza gelecek olursak farklı bir sınıf üzerinden başvuru yaptılar ise tescil işlemini büyük ihtimal alırlar .Ancak sizin alanınıza girmeleri faaliyete başlamaları durumunda ilk olarak nic.tr'ye (btk'ya bu ay sonunda geçiyormuş) bir dilekçe ile başvurup ihlal durumunu bildirmeniz eğer bir sonuç alamazsanız mahkeme yoluyla hakkınızı aramalısınız.