Aslında aileden sol görüşlü biriyim. Fakat muhalefet tarafını yeterli bulmuyorum. Ülkede önemli makamlar bakanlıklar işinin uzmanları yerine aile bireylerine verilmesi gibi durumlar kopuş sürecini başlatan durumlardı. Yine ana muhalefeti yeterli bulmuyorum çünkü farkı yok gibi geliyor. Yıllardır herhangi bir seçim başarısı olmayan liderler koltuk aşkı ile malesef görevine devam ediyor. Ekonomi alanında başarı sağlayabilecek kişilere şans verilmesinden yanayım.
geçenlerde kk açıklama yaptı. biz şanlıurfalılardan helallik istiyoruz. ankaradan esip gürlemeyi bildik ama hiç gelip iki bardak çayınızı içmedik, dertleşmedik, biz böyle yapınca niye oy veresiniz, haklısınız diyordu.
ciddi bir yüzleşme. siyasette nadir görülür, genelde kibirlidir siyasetçiler ve böyle yüzleşmeler yapmaz. insanlar iktidara oy verenlere kızıp duruyor ama kk nın bu bakış açısı biraz da bu oyların sebebini ortaya koyuyor. muhalefet kesimi halktan kopuk, iç içe girmeyen, dertleşmeyen, özellikle kırsal kesimden uzak ankaradan istanbuldan televizyondan esip gürleyen tayfalardı geçmişte. bakalım, bu yüzleşmeler daha farklı sonuçlar aldırabilir. ayrıca bu yüzleşmeleri sağlayan da kk dır, baykal gibi adamlar olsa muhtemelen daha 45-50 sene akp hüküm sürerdi. ne istanbul ne ankara alınabilirdi. o yüzden koltuğu bırakmıyor mevzusuna çok da katılmıyorum, koltukta olduğu süre boyunca ciddi, netice aldıran adımları oldu. muhafazakar ve kürt seçmen chp ye iyi kötü oy kullanmaya başlamışsa sebebi temelde kk nın izlediği yollar. başkası olsa belki ekrem imamoğlu, mansur yavaş isimleri hiç duyulmadan sönüp giderdi.
edit. aynı konuşma içinde bize şanlıurfanın belediyesini verin çiftçiye elektriği bedavaya vericez demiş bi de sanırım onu atlamışım sadece yukardaki kısmı kesit olarak görmüştüm. yukardaki kısım ne kadar mantıklıysa bu bedava muhabbetleri de o kadar saçmalık tabi. garip bi adam bu.