Videodaki sesi dinlemeden yazıyorum bu yorumu ama 2 tane köpeğimiz var. Canımız gibi seviyoruz her ikisini de. Apartman dairesinde oturuyoruz. Bazı günler, günlük 2-3 saati geçmeyecek şekilde evde yalnız kalıyorlar. Çok çok nadiren 5-6 saat belki. İkisine de maalesef doğru düzgün eğitim veremedik evdeki çocuklarımızın disiplinlerini bozması sebebiyle ama dışarı çıkarken, arkamızdan ağlama sesleri konu komşuyu rahatsız etmesin diye mutlaka pek çok önlem alıyoruz. Perdeleri kapatıyoruz. Pencelerin hepsini güzelce kapatıyoruz. Yazın sırf köpekler sıkılmasın ama komşular da rahatsız olmasınlar diye camları kapatıp klimayı açarak dışarı çıktığımız oldu. Sokak kapısının önünden birisi geçince havlarlarsa diye de evin koridorunu demir portatif bir kapı ile ikiye bölerek köpekleri diğer kısımda bırakıyoruz. Yine bile zaman zaman ses sızıyor ancak rahatsız edici boyutta değil çünkü o kısıtlamaları yapınca hayvan da bir noktada anlıyor ve kısa bir süre ağladıktan sonra biz gelene kadar sessizce yatıyor. Sokaktaki köpeklerin havlaması ile, apartmanda beslenen köpeğin çevreye verdiği rahatsızlık aynı değil. Hayvanseverlik başka bir şey, şehir yaşamında konuyu komşuyu rahatsız etmek başka bir şey. Elimden gelen önlemleri alıyorum ama buna rağmen verdiğim eser miktarda rahatsızlık için birisi ters bir şey söylerse köpeklerimi savunurum ancak bu kadarını yapmak da şehirde yaşayan bir insan olarak benim görevim.

İlaveten köpeği her gün ve tüm gün yalnız bırakacak kişilerin mümkünse sahiplenmemeleri taraftarıyım ben de. Hayvanlara da ciddi şekilde yazık oluyor. Sokaktan kurtarılmış köpek ise bir sıfırdan iyidir tabi ki ama o durumda da konu komşu için önlem almak lazım.