selamlar hocam forumdan bana çok soruyorlardı telegramdan ulaşıp konu açmak aklıma gelmemişti hazır etiketlemişsin yazayım
anti virüs programlarının hangisini kurarsan kur her birinin algı sistemi farklı şekilde çalışıyor bunu şu şekilde anlayabilirsin
kafana göre bir keylogger oluşturup herhangi bir algoritmayla şifreleyip ardından herhangi bir dosyaya bind eder ardından ise virustotal sitesine upload edersen kimi antivirüs keyloggeri fark eder kimisi fark etmez
her anti virusu pcye kurarsanda her biri birbirini virus olarak görebilir hal böyle olunca birbirlerinin çalışmasını bozabilirler
ondan ben şu yolu izliyorum
malware bytes kullanıyorum hem tarayıcı müdahalesi hemde gelişmiş ratlarla ve keyloggerler tabanı olduğu için çeşitliliğinden dolayı direk tespit atıyor olması
ama ben bir dosyayı download etmeden önce apponfly gibi 3-5 dakikalık kullanabileceğim bir vds'e bağlanıp dosyayı oraya indirip ordanda virus totale upload edip ardından virus total sonucunda olumlu sonuç alırsamda en son kendi pc'me indirmeyi tercih ediyorum
tabi bu yeterli değil sonuçta malware bytes kesin bir çözüm değil onuda geçerler
o yüzden burda üzerimize düşen elimizden geldiğince bilgisayarda çalınabilecek verileri azaltmaktır bu benim şahsi fikrim
hırsız kuyumcuya girer fakat altın bulamazsa girmesinin ne anlamı var? rat sistemleride bu şekilde işler rat sahibi hacker kişi hacklemek için sızmış olduğu sistemde herhangi birşey bulamaz elde edemez ise rat userlistesinden çıkarıp botnet ağının userlistesine ekler hal böyle olunca en kötü internetin elden gider
Hocam peki Mcafee için ne düşünüyorsunuz ?