Kaystros adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, polis çağır denmiş ama bu durumda polis hiçbir şey yapmaz, ceza da kesemez aşırı gürültü yoksa ki fark ettiğim kadarıyla yok). Senin yapman gereken site yönetimine gitmek ve apartmanda hayvan beslemeye karşı bir kural var mı yok mu anlamak. eğer bu konu daha önce kararlaştırılmamışsa kat malikleri bir araya gelir, bir oylama olur çoğunluğa göre karar alınır.

polis gelir, hayvan varsa apartman yönetimine sorun hayvan beslemek yasal mı değil mi der, yasaksa bile ceza yazmak o zaman apartman yönetimine söyleyin mahkemeye versin der.

eğer apartmanında hayvan beslemek yasaksa bile polise gitsen ceza yazamaz çünkü sabah 8'de köpek havlaması gayet normal, bunun yan daireden gelmesi ile alakası nedir? sokaktan da gelebilir o ses ki 8 - 5 eğer isterse adam evinde her gün matkap çalıştırır. Yasal manada bu ses seviyesi zaten rahatsız edici değil ki yasal saatler içerisinde. diyelim ki gece havladı, ev sahibi evde olduğu için buna müsaade etmez, bir şekilde engel olur duruma ama bu durumda da ancak gürültü üst ya da alt kattansa ve seste bas varsa (titreşim varsa) ve yüksekse uyarılır. Sanırım 3. uyarıdan sonra ceza yazılıyor.

insan apartman dairesinde köpek beslemeli mi beslememeli? burada fikir üretilen konu bu, bu anlamda bir sıkıntı olsa devlet yasa koyar zaten "sadece bahçeli evi olanlar köpek beslesin", vs. diye.

Daha önce apartman yönetimince apartmanda köpek ve kedi beslenmesi yasaktır dendiği halde hayvan besleyen ve açılan davaları kazanan örnekler var, açık & inceleyin görürsünüz.

3m kulak tıkacakları var, süngerimsi yapıda ve muhteşem icatlar. Tavsiye ederim. Birkaç gün kulağında o varken uyuyamam sanırsın ama misler gibi uyursun. Böylelikle hiç rahatsız olmazsın.

bizim de apartmanda köpek besleyenler var, bana uzak & sesini duymuyorum ama sahibini tanıyorum, hatta bazen (hafta sonları falan) bir yere gideceği zaman ben ya da kuzenim gezdiririz, siz de bunu tavsiye edin, hayvanlarla savaşmayın, sevin onları. onlar da bu gezegende yaşıyor & hava alıyor, en az bizim kadar da yaşamaya hakları var. belki bu neredeyse duyulmayacak kadar tiz olan şirin ses sizin kabusunuz olabilir ama başka bir yerde mutlu olamayacak hayvan? onu neden yuvasından etmeye çalışıyorsunuz, çok üzücü...

ya gidin, kapısını çalın. eğer müsaitseniz deyin ki ona arada biz de gezmeye çıkaralım mı? çok şirin canlılar, geziyor sizinle tin tin. böylelikle sıkılmaz, sevildiğini hisseder ve havlamaz. zaten amacı yorulmak, yorulsa 1 saat gezdirilse havlamaz, hemen yatar uyur. sonuçta onun da bir enerji limiti var.
Konuyu okumuyor musunuz? Evde kimse yok sahibi evdeyken zaten havlamıyor ama sahibi çalıştığı için tek kalıyor. Hayvan düşmanı yapacaksanız biraz daha zorlasanız