Paralaks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl bir savunma bu? Havlayabiliyor olması saatlerce beni rahatsız edebileceği anlamına gelmiyor. Sizde bağırabiliyorsunuz mesela her gün saatlerce kapının önünde bağırın sonra desinler ki insan bu bağırır, gerçekten saçma. Belki hastam var belki küçük çocuğum var?
hocam karşınızdaki insan değil, insan olsa gidin konuşun veyahut şikayetci olun ancak karşınızdaki hayvan biliyorsunuz değil mi? hayvanların akılları, dilleri maalesef ki yok, hayvanın sahibinden isteyeceğiniz iki çözüm var bu durumda yalıtım yapılması, köpeğin eğitilmesi. bu noktada en kolay çözüm eğitim ancak köpek 8-10 yaşında ise bu eğitim biraz zor olur kaldı ki havlayan köpek Chihuahua. eğer ki yasal yol arıyorum diyorsanız o konuda şöyle ilerler gidersiniz şikayetci olursunuz ses ölcümü için cihaz getirirler cihazı sizin evinize kurarlar size gelen ses belli limiti geciyorsa 500-900 tl arasında bir cezası var onu öder ev sahibi, ses devam eder ise tekrar ölcüm yapılır ve izalasyon kararı alınır o da cözüm olmaz ise evden çıkartılır kişi.