Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel konuşmuşsun dost. Ben burada para kazanmakta zorluk yaşayan arkadaşlara fikir vermek adına örnek kanalı ekledim.

Öyle veya böyle dil bilen , yazılım bilen veya üni bitirmiş orta bir zekaya sahip olan bir kişi bu içeriği üretir bu işi yapabilir.

Uzman olmaya senelerini harcamaya gerek yok. Benim dikkatimi çeken bu kanal normal bir video kapağı koysa izlenmez. Kapak görseli izletiyor.Arka plandaki senaryoyu çocukların taktığını düşünmüyorum.

Aaaa bu neymiş diye tıklanıp 3-5-10 dakika o videoda kalmadan ibaret bence.
İletişim Fakültesi mezunuyum 5 sene reklam ve müzik klip prodüksiyonunda çalıştım değerli hocam.
Emin ol dil bilen, yazılım bilen, orta zekaya sahip bir insan bu videoların yanına yaklaşamaz.
Herşeyden önce yaratıcı drama bilmek gerekiyor, oyunculuk yeteneği gerekiyor, akıcı senaryo yazabilmek gerekiyor.
Ortada çok renkli şekilde animasyon ve grafikler kullanılmış, temposu çok yüksek şekilde kurgulanmış, yapay bir heyecan yaratılmış videolar var.
Parası ile bu kalitede video yaptırmak bile yüksek maliyet çıkarır.
Piyasada çok dandik, hiç bir vasfı olmayan bazı tiplerin milyonlarca izlenilen oyun videoları var.
Bir çok çocuk da kendi evlerinde oyun bilgisayarı olmadığı için bu vasıfsız adamların oyun oynarken yaptıkları küfürlü muhabbetleri takip edebiliyorlar.
Bu eskiden kahvede okey oynayanları izleyen, ya da internet cafede counter atanları izleyen yancılar gibi bir kitle.
Ama örnek verdiğin kanalın video prodüksiyon kalitesi yüksek buna benzer bir şeyi yapabilmek zor.
Bu videoların her birinin kalitesinde video çekebilmek, mekan bulabilmek, kostüm ayarlayabilmek ve kurgu yapabilmek ve bunu aylarca para kazanmadan sürdürebilmek zor.
Yani Amerika'da tutmuş bir formatı vasıfsız şekilde kopyalayıp Türkiye'de yapmak için bile bir zaman maliyeti bir bütçe gerekiyor.
Sonunda izleyici sayısının artması ve para kazanmak da garanti değil.
Para kazandırabilecek bir sürü fikir geliyor hepimizin aklına, ama o paranın geleceği garanti olmadığı ve o paranın gelebilmesi için disiplinli şekilde aylarca çalışmak gerektiği için o işe hiç başlamıyoruz.