Sadece bir iki videolarının girişlerini izledim.
Bu videoları hazırlamak çok kolay değil.
Tam çocuklara hitap eden, bağırışı çığırışı yüksek, aşırı renkli animasyonlar kullanılan yapay heyecanı yüksek videoları var.
Çünkü Z Kuşağı aşırı uyarana maruz kaldığı için ilgilerini çekmek için abartılı bağırmalı büyük mimikler ile konuşmak gerekiyor.
Videoyu hazırlayanlar ne yaptıklarının farkında ve hem prodüksiyon hem de post prodüksiyon kalitesi yüksek.
Bu videoları hazırlamak için bile ihtiyacı hedef kitleyi görmek ve bunu karşılayabilecek yeteneklere sahip olmak gerekiyor.
Yani 50 sene öncesinin disney çizgi filmleri gibi.
Tom ve Jerry veya Bugs Bunny izleyen çocuklara ne veriyordu ya da Mickey Mouse.
Hiç bir ana fikri ve mesajı olmayan 2 hayvanın eğlenceli çekişmelerinin renkli animasyonlar ile anlatılmasıydı.
Küfür öğreten, şiddet içeren videolar yerine böyle kanalları tercih ederdim.
Bu kanallar çocukların eğitim seviyesinden değil gelişim seviyesinden kaynaklanıyor.
Herhangi bir çocuğa ders çalışmak ve playstation oynamak arasında tercih hakkı verirseniz her zaman oyunu tercih eder.
Çocuklardan yüksek bilinç seviyesi bekleyemeyiz.
Ebeveynlerin kontrollü olup çocuğun eğlenceye harcadığı zaman yüzünden ders ve günlük sorumluluklarını aksattıklarını görürlerse kısıtlamaya gitmeliler.
Güzel konuşmuşsun dost. Ben burada para kazanmakta zorluk yaşayan arkadaşlara fikir vermek adına örnek kanalı ekledim.
Öyle veya böyle dil bilen , yazılım bilen veya üni bitirmiş orta bir zekaya sahip olan bir kişi bu içeriği üretir bu işi yapabilir.
Uzman olmaya senelerini harcamaya gerek yok. Benim dikkatimi çeken bu kanal normal bir video kapağı koysa izlenmez. Kapak görseli izletiyor.Arka plandaki senaryoyu çocukların taktığını düşünmüyorum.
Aaaa bu neymiş diye tıklanıp 3-5-10 dakika o videoda kalmadan ibaret bence.