Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Evet, biraz Clickbait gibi oldu ama haber Moskova'dan. Yeni bağlatma başvurusu yaptığım internet paketine baktığımda, gerçekten Türkiye'de internete girmemişim hissi uyandı bende.

Paketin detaylarına bakın lütfen;
- İlk Ay Ücretsiz, Sonraki 4 Ay ₽990 (₺184), 5. Aydan Sonra ₽1290 (₺240)
- 1 Gbps kotasız simetrik ev interneti (download & upload birbirine çok yakın, ping 1, bağlantı çok stabil)
- 217 IPTV kanalı (68 HD, 8 UHD)
- Online Sinema
- Mobil Aile Paketi (5 tane telefon hattı ile paylaşımlı kullanabiliyorsunuz)

Mobil Aile Paketi İçeriği (Eş, anne, baba, çocuk.. Herkes için tek bir bedel ve ev internetine dahil)
- 50 GB İnternet
- 2500 dakika görüşme
- 500 SMS
- Aile paketine üye olan 5 hat arasında tamamen sınırsız iletişim (kotadan düşmüyor)

Konu Maxigeyik falan değil.
Kaynak: MTS

Gelelim Türkiye'ye..
Türkiye'de 1 Gbps simetrik internetin sadece aylık ücreti 43.733 TL Kaynak
Simetrik olmayan düz 1000 Mbps internet ise 1.000 TL Kaynak

Bu fiyata Türkiye'de alabileceğimiz şey ise:
- 100 Mbps akıllı tarife kablonet internet (19:00-00:00 arası 25 mbps'ye düşüyor. Upload çok düşük)
- 25-30 Gb tek numara için internet paketi
- Giriş seviye kablonet tv yayın üyeliği

Dipnot: Moskova ateş pahası bir yer. İstanbul'un en pahalı hali ile bile kıyaslanmaz. Ancak, internet, alkol, et gibi şeyler gerçekten uygun. Öyle ki bizim ürettiğimiz alkollü içecek, taşıma masraflarını da dahil ettikten sonra Moskova'da Türkiye'nin yarı fiyatının altında satılıyor. İnternet ise gördüğünüz gibi. Ayrıca, AliExpress'ten sınıra takılmadan siparişte geçebiliyorsunuz. Yaşam standartlarına girmiyorum bile. Üstelik elektrik, su, gaz gibi şeyler için her ay sabit bir ücret ödüyorsunuz. Ayrı ayrı fatura kovalamıyorsunuz. Çok değil, Ocak 2021'de TL karşılığı olarak 500 TL ödüyorduk. Şu anda aynı parayı ödememize rağmen, TL karşılığı 930 TL oldu. Peteklere dokunamazsınız bile. 24 saat alev topu.

Düşünceleriniz nedir?
Bence Türkiye'de internet fiyatının hızlandırılması ve çok uygun hale getirilmesi, teknolojik cihazlardan alınan vergilerin çok azaltılması, konumu gereği Türkiye'yi bir hub bölge haline getirebilirdi. Ancak, yıllardır süregelen seçilen stratejiler yüzünden, bu güzel konumu değerlendirip, dijital çağda kalite olarak birçok ülkenin ilerisinde olsak bile, gerçekten yapabileceğimiz potansiyelin çok gerisinde yaşıyoruz.
İnternet şirketlerimizde popülizmi benimsedi ve yatırımlarını bu yönde yaptı bu çok üzüyor. Apartmana kadar fiber, eve kadar vermek yerine cat6 ile ver tarifeyi daha özgür yap. Anlamlandıramıyorum. Taahhüt, Zorunlu düşük kaliteli router çözümleri. Eve kadar fiberle en çok satılan paket 25-50 mbps download, 5 mbps upload. Çektiğin fiber kabloya yazık.

Ertan95 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mart ayına kadar VDSL hizmetini kullanıyordum.
Mahalleye fiber altyapı sağlandığında kendileri arayıp hizmeti yükselteceklerini söylediler. Benim içinde inanması güç bir durumdu ama gerçekten belirtilen hızı sağlıyorlar.
Ticari ırkçılık yapmak istemem. Türk.net ile ilgili hiçbir sorunum sıkıntımda yok ( bulunduğum bölgeye kendi fiber alt yapılarını getirmemeleri dışında )

Fakat şirketler yeterince büyümeden önce çok daha anlayışlı, kampanya - fırsat, hediye sever oluyorlar. Yatırım ve müşteri hacmi büyüdükçe artan ciro, marka bilinirliği, gider/gelir ve kâr beklentisi ile kabuk değiştirmek zorunda kalıyorlar. Neden böyle düşünüyorum. 12-13 yıl önce Superonline Fiber'de 100 mbps hızı 3 ay mı 6 ay mı hediye etmişti. Tabi o zamanlar 512 mb ram, intel celeron, ide hdd ile bilgisayar internetten yavaştı benim için pek anlam ifade edemiyordu ne yazık ki :P Varlık içinde yokluk yada yokluk içinde varlık...

Şaka bir yana hayatıma evde ilk giren internet superonline fiber 100 mbps limitsiz. Tabi 100 mbps geçici hediye, paket 10 mbps kotalıydı. Aylarca kotadan dolayı sorunlar yaşarken tam biz kotasıza geçtik 3-5 ay sonra adil kullanım kotasını icat ettiler 2011-2012'de.