Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@pcbagimlisi; bu forumda @caylakgirisimci; diye biri var. Onun dışında bu tarz konularda böyle uzun uzun mesajlar yazıp hükümeti başka kimse savunamaz diyordum. Beni bu konuda yanıltıp arkadaşın rekorunu egale ettiğin için kutluyorum seni Bence tanışın, iyi anlaşırsınız. AKP sizi keşfetse yemin ediyorum köşe yazarı olarak bir Mehmet Barlas, bir Abdulkadir Selvi olabilirsiniz Bir de beni alıntılamışsın sonra editlemişsin; ne yazdıysan göremedim.
R10'da her hangi bir siyasi partiyi överek veya eleştirerek nasıl bir manevi veya maddi kazanım elde edebilirim? Hangi siyasi partinin lobicilik için bana ihtiyacı olabilir? Olsa kabul etmez miyim ederim neden etmeyeyim.

İfade etmek isteyip doğru ve ifade özgürlüğüne uygun şekilde ifade edemediğim şey şuydu. Her hangi bir insanı sürekli desteklemek, doğru bulmak kadar sürekli karşı çıkmak, yanlış bulmak aynı etkiyi gösteren yanlış bir davranış. Görüşünü bildiğim insanlarla sohbet ederken kendini psikolojik olarak istemsizce savunma moduna geçirip rasyonellikten uzaklaşmaması için karşıt ideoloji ve partisinde gerçekten yanlış gördüğüm şeyi eleştirdiğimde ( kendim veya sevdiklerimin desteklediği, oy verdiğimiz parti olsa bile ) o kadar güzel bir diyalog gerçekleşiyor ki. Ben kendime yakın gördüğüm ideoloji ile ilgili yanlışı söyledikten sonra karşımdaki kişi aykırı, psikolojik olarak aşırı değilse kendisi de kendi desteklediği, yakın gördüğü görüş ile ilgili benzer eleştirisini yapıyor.

Bilinçaltımızda savunma, koruma iç güdüsü ile ideolojik veya fiziksel olarak sahip olduğumuz, bulunduğumuz, desteklediğimiz konuma, elde ettiğimiz manevi - maddi kazanımlara doğrudan müdahale etmek bizi savunma moduna geçirmekten başka bir işe yaramıyor.

Bu sürekli desteklemek veya karşı çıkmak konusu gündelik hayatta da sosyal ilişkilerde de geçerli. Sürekli evet dediğiniz, her çağırdığında gittiğiniz veya sürekli hayır deyip her çağırdığında gitmediğiniz insanlarda size aynı şekilde en az değeri veriyorlar. Bunu birden fazla arkadaşımda dikkat eksikliği tedavisi öncesi ve sonrasında fark etmiş durumdayım. İlaç tedavisine başlamadan önce evdeki meraklı, mutluluk ve sevgiye muhtaç kedi - köpek gibi her çağırdıklarında gittiğimden değerimi ilaç tedavisi ile "hayır" diyebilmeyi öğrenerek çok daha rasyonel bir şekilde anlayabiliyorum.