Peace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Yaklaşık 2 saattir sitelerime ve whm paneline erişemiyorum.

Destek bildirimi açıp bunu dile getirdiğimde:

1- ''Sunucunuz açık gözükmektedir.'' dendi
2- ''Hangi sitenize erişemiyorsunuz Plesk paneliniz aktif gözüküyor.'' dendi (Ne alaka alamadım plesk kullanmıyorum whm kullanıyorum)

Son olarak görsel ve site adreslerini attım şimdi benden sunucu bilgileri istediler, kim bilir ne zaman çözerler? Allah bilir.

-----------------

Sorunu kabullenmeleri ve anlamaları 20 dakika sürdü, sorun 2 saattir yaşanıyor, XXX tutarında bir ücret ödedim bu sunucu için.

Ödediğim ücretin 2 mislini versinler bu firma ile devam etmem, olay verilen ücret değil siteler zaten 2.gününde 1 lira para kazanmıyorum xxx para harcıyorum (azımsanacak bir para değil) üstüne 2 saattir sunucuma/sitelerime erişilmiyor, destek ekibi söylediklerimi 3.söyleyişimde anlıyor.

Bu firmayı bana buradan sağ olsun bir arkadaş önerdi on numara 5 yıldız diye anlattı tercih ettim ve pişman oldum, umarım markamızı karalıyoruz diye hakkımda şikayet konusu açmazlar çünkü sadece yaşadığım mağduriyeti dile getirdim, saygılar.

+ Artık biri bana gelip şu firma bedava sunucu veriyor bile dese o firmayla en ufak bir işim olmaz. (Hostlabı öneren arkadaşa da teşekkür ederim bu dersi bana aldırdığı için)

Edit: Hostlab da bu sunucuyu kullanıyorum 400 hit bile kaldırmıyor siteler. https://prnt.sc/22ck69i Ay biter bitmez taşıyacağım sitelerimi.
Hocam diğer konuya da yazdım şunu sormak istedim.
Hetzner kullanabilirsin mesela illa neden Türkiye'de barındırma hizmetli almak zorundasın ki? Hem daha ucuz hem sorunsuz. Lokasyonun sıralamaya etkisi var ek avantaj sağlıyor ama Türkiye'de hostingler erişim zamanları kesintiler o kadar yüksek ki faydasını alamıyorsunuz. Aynı zamanda yabancı hosting ile daha kötü sıralama alırsın diye birşey yok. Zaten sen firmanın ne kadar kaliteli olduğunu biliyorsun.

Netinternet ve Turhost önerdim. Sen gerçi pek sevmedin. Netinternet'te zaten birçok hostingin kabinleri var. Orası da kötü ise TR'de hosting hiç alınmaz demek. Turhost çok pahalıdır ama sorun yaşayacağını sanmam.

https://www.hostlab.com/kiralik-sunucu

senin pakete baktım 380tl aylık. Tabi eklenti yapılmadıysa. Böyle bir sunucuyu dedim firmalardan alabilmen için ki sistem biraz eski bulundugun yerde daha güzel donanımlı böyle bir makina (netinternet turhost) içi en az aylık 100 dolar vermen lazım. Bu da 1500 tl Trde makinlarda pahalı.

Ben senin yerinde olsam ya iyi bir meblayı gözden çıkarıp sağlam bir yerden sunucu kiralıcan bana sorarsan yabancı vps bulut sunucu kirala. Bi tane sunucu optimizasyon hizmeti al. TRyigit olabilir Cliaweb olur yalinyalniz olur. Makinayı yapılandırsın gönül rahatlıyla kullan.

İyi bir yapılandırmayla çok daha uygun bir paketle bile sorun yaşamazsın Yabancılar 5 dolar vps ile günde 273 milyon hit kaldırma denemeleri yapıor Tabi senin ek özelliklerin vardır ayrı konu. Daha çok sistem yiyen altyapın vardır oda ayrı konu ama iyi bir optimizasyon ile dedicated almana bile gerek yok bence. bende hobi olarak ileri seviye denecek kadar az cok uğrasıyorum bu konularla bu dediklerimi değerlendir.

Dedim gibi Türkiye hosting fiyatlarında pahalı ama iyi firmalar pahalı mesela su dedicated 1500 tl başka firmada. Sen 380 liraya biraz işlemci düşük olsun hat hızı paylaşımlı olsun dersen uyguna getirmeye çalışırsan her zaman sorun yaşarsın kesinti olur.

1 sitenin 1 saat kapanması demek yüzlerce konuda geri düşmesi demek. O yüzden her zaman alt yapı iyi olması lazım

Amacım yardımcı olmak sana çünkü hep sorun yaşadığını görmek üzüntü verici.
Yabi şuda var makina dolarla satıyorlar TRDe pahalı sen tl kazanıyorsun hep sıkıntı.

En son hetzner kullandını söylemiştin devam et bence.