oncelikle bu konularda bir suru egitim bulunmakta hocam udemy, youtube de anlatan bir suru kisi var. Bu terimler hakkinda, indikatorler vs hakkinda bilgi edinmenizi oneririm. Kisa vadelere inecekseniz indikator bilgisi olmasi gerkeli cunku surekli belli yuzdelerde oynuyor ve siz bu arada kazanmak istiyorsunuz. Ayrica scalp videolari izlemenizi oneririm yapmak istediginiz sey bu. Sonraki gune islem tasimak istemiyorsunuz. Iyi sekilde kazanmak istiyorsaniz gun icin net bir strateji belirlemeniz saglam iradeli olmaniz gerekli. Cildiriyorsaniz gun icinde al sat yaparken tavsiye etmem. En cok kayip kisa vadede olur cunku. Uzun vadede atar unutursunuz guzel bir projeye degerlenir gider. Ama kisa vadede zarar noktanizi iyi ayarlamaniz gerekli.
Kendimin kullandigi farkli yontemler bulunmakta gun ici icin. Genelde 5 - 15 dk lik periyotlari (zaman araligi) kullaniyorum. Trendi takip ediyorum. Destek direnc ve dagitim noktalarini belirliyorum daha ust periyotlarda. 1 Gunden uzun tutacaksamda 1 - 4 saatlikleri kullaniyorum. Dipten girdigim bir coin icin. Ortasinda gireceksem eger dedigim gibi 5 -15 dk liklar. Uzun olarak pek coin tuttugumu soyleyemeyecegim cunku dususlerde spot para kazandirmiyor. Mecbur dususede oynamak icin futures(kaldiracli) islemlerde islem acmam gerekiyor. Kaldiracta uzun sureli durmak tam bir kumardir bence cunku 2 kaldiracta bile likit oluyorsunuz ki olan arkadaslarim oldu bir kac gun onceki dususte ne yazik ki. Kaldiracta kisa vur kac yapicaksiniz. Eger spot piyasada islem yapacaksaniz ayni oranda butce arttirimi yapmaniz gerekir. ORN:
20 kaldirac 100 dolar 2000 dolarlik islem hacmi saglar size. Siz spotta ayni miktarda parayi kazanmak icin 2000 dolarlik islem acmaniz gerekli. %1 yukseliste ikiside ayni parayi kazandirir. Yuksek islem hacminiz yoksa kisa vade yerine uzun vadede tutmanizi tavsiye ederim guzel bir portfoy yaparak. Yada illa kazanmak istiyorum diyorsaniz eski yaptiginiz sekilde atip unutmalik on satislar oluyor. Coin piyasaya cikmadan satisa sunuluyor daha dusuk bir fiyattan bunlari takip edip bunlardan alip uzun sureli elinizde tutabilirsiniz. Elimden geldigince terim kullanmamaya calistim ama terimsiz bu sektoru aciklamak oldukca zor

o yuzden once terimleri ogrenmeye bakin derim

izleyeceginiz her seyde terim kullanacaklar cunku.
Güzel yorumunuz ve tavsiyeniz için tşkler hocam.Gün içi al satları ben hep 1 saat ve 15 dakikaya göre karşılaştırma yapıp öyle işlem yapmaya çalışıyordum. Periyotları kısa tutayım birde

Sizdeki gibi 5 - 15 ve birde 3 - 15 dakikaları inceleyeyim.