pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@mcatakcin;
Kendinizi ve çevrenizi kandırmayı lütfen bırakın. Yanlışı, doğruyu sürekli olarak başkalarında aramayı lütfen bırakın. Kimseyi, kimseden üstün veya aşağıda görmeyi lütfen bırakın. Derdiniz amcanın ve ailesinin sorunlarını çözmek, yardımcı olmaksa adını, adresini teyitli bir şekilde bulup yardım etmek, çeşitli motokurye - araçlı market alışverişi sağlayan firmalar aracılığı ile erzak göndermekten veya iş bulmasını sağlamaktan daha faydalı bir çözüm olamaz.

Fakat kendimizi ve çevremizi kandırmaktan başka bir şey değil yaptığımız şey. Her fırsatta en kolayını, en güzelini, en fazlasını ben almalıyım, ben elde etmeliyim mottosu ile yaşayıp sonra başkalarına ah, vah demek kendimizi kandırmaktır.

@Mauser; Bizim gibi hataları başkalarında, başkalarının doğrularını kendimizde arayan toplumlarda normal yaşadığımız sorunlar. Kimse, kimseye kendisine verebileceği kadar zarar veremez. Emin olun başkalarının sizin hayatınızda sebep olduğu hata ve yanlışlar sizin kendinize yaptığınız hata ve yanlışlardan çok daha azdır. Hangi konumda, hangi statüde olursa olsun bir kişinin size karşı yapacağı yanlışlarda şikayetçi olabilirsiniz, konum değiştirebilirsiniz, irtibatı kesip - hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Fakat kendi kendimizi şikayet edip irtibatı kesemediğimiz için hep sorumlu arıyoruz.
Ne diyorsun sen ya? Kimse kimseye, kendi kendimize... Dansöz gibi lafı oradan buradan çevirerek anlatmak istediğini bile anlatamamışsın.
Türkiye'de asgari ücretli çalışan + asgari ücretin altında emekli maaşı alan + işsiz bu üçünü topla bakalım. Sonra açlık sınırı ve yoksulluk sınırlarına bak. Bunun altında aylık geliri olanları da o üçünün içine dahil et. Bak bakalım sayı ne yapıyor?
Kendini kandırdığın konusunda katılıyorum sana. Kendinizi çok iyi kandırıyorsunuz.