melihrich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Xenforo harika bir yazılım. Aynı Wordpress gibi. Her şeyi yönetim panelinden yapabiliyorsunuz. Kesinlikle öneriyorum.
Artık her sistem bu şekilde hocam. Yani bu artık olması gereken bir şey zaten bence.

nsrtyksl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Deneyimlerime göre sistem gereksinimleri bakımından IPS daha fazla yoruyor sistemi. Ayni sistem ile xenForo'yu daha verimli kullanabilirsin. vBulletin olayına gelince de 3.x serisinden sonra vBulletin kod yapısında büyük değişikliklere gitti ve sistem gereksinimi ihtiyaci daha da artti çünkü artik sorgu sayısı daha fazla idi. Zaten vB 4x sürümleri çıkınca xF'de çıkış yapmıştı. İlk zamanlarından bu yana kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim yıllık 5 tl ödeme yaptığım bir paylaşımlı hosting de dahi sorunsuzca kullandim.

Yani demem o ki xF hem stabil hemde diğer yazilimlara nazaran daha az kaynak tüketiyor.
IPS konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Sistem gereksinimleri aşırı fazla. Xenforoyu daha hafif bir yapıya benziyor.

Risque adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
XenForo, bayrağı vBulletin'den devralan ve aynı zamanda vBulletin'i tahtından eden forum yazılımıdır. Nitekim zaten kurucusu da bizim o çok sevdiğimiz vBulletin 3'ün baş geliştiricisidir.
Açıkçası güncel vb ne durumda bilmiyorum. Eskiden çok tatlıydı.

Genel olarak anladığım kadarıyla XenForo yolu görünüyor bana
Acaba önce sağdan soldan bir xenforo bulup kurup denesem mi diye düşünüyorum. Lisans vs aldıktan sonra X bir şekilde sıkıntı yaşamak istemem. Mesela IPS'e büyük güncelleme geldi ve kullandığım eklentilerin sahibi güncellemeyi kullanmak istemedi. Yeni güncellemeye uyumlu da yapmadı kaldık öyle