looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusua bakma ama Türkiyede kendini kanaat önderi olarak pazarlayan sayısız entel dantel gazeteci vs var. Bunlar gereksiz sorular ve gereksiz çözümler yumurtlayıp bizlere empoza ediyor.

1. Merkez bankası TC devletine ait değil.
2. daha sahibi olan ortaklarını bile bilmiyoruz.
3. Cumhurbaşkanı merkez bankasına tam olarak müdahale edemiyor, ederse eteller kudurup karşı çıkıyor.
4. Ama her ekonomik sorunda cumhurbaşkanı suçlanıyor.

Bu kafalar bu milleti de çok iyi kafalıyor. Hem v-cumhurbaşkanını kısıtlama karşı çıkma derdindeler hem de her şeyden onu sorumlu tutuyorlar.
Bazı konularda haklısınız. Sadece haber ilgimi çekti ve acaba olur mu diye sorma gereği duydum.

byrm58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kafana göre para birimi değiştiremezsin ab nin izin vermesi gerekir
Tabiki kafana göre EURO'ya geçemezsin. Bunun için avrupa birliğinin onay vermesi gerek. Haber 'de EURO'ya geçmenin Avrupa Birliği içinde olumlu olacağı noktalar anlatılıyor. Örnek vermek gerekirse :

- İstikrarsız bir komşu ülke Avrupa'ya göç dalgasına neden olur.
- İstikrarsız bir komşu ülkedeki Ekonomik sıkıntı dalgalar halinde Avrupaya ulaşır.
- Türkiye 'nin EURO 'ya geçmesi Siyasi Ekonomik Krizleri engeller. Böylece bölge yatırımcılar için biraz daha güvenilir hale gelir. Sonuçta Avrupa 'ya en yakın ekonomik işçi ülkesi biziz. (Köleler yani)
- Türkiye 'nin EURO geçmesi bölgedeki dengeleri değiştir. Rusya'nın durdurulamaz gücüne karşılık Avrupa Birliğide güçlenmeye devam eder.
- Türkiye 'nin EURO'ya geçmesi avrupa birliğindeki dik başlı erdoğan rejimini yumuşatır vs vs.

Kısacası Türkiye 'mi daha kazançlı çıkar Avrupa Birliğimi orasını bilemem. Ancak EURO'ya geçmenin ekonomi iplerini Avrupaya Teslim etmek olduğunun farkındayım. Zaman zaman ABD 'nin yaptığı ekonomik dolar baskılarını artık Avrupa'dan görebiliriz.

A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanya Fransa İngiltere 10 yıl içinde kendi birliklerini kuracak. Farklı para birimine geçecekler
Euro kullanan işe yaramaz ülkeler kalır
Bu bana pek olası gelmiyor. Evet saydığın ülkeler zamanında ekonomik krizden çıkmak için böyle bir çözüm buldular. Şimdi düzlüğe çıktılar ve tıkandılar. Eğer ekonomileri Avrupa Birliğine bağlı olmazsa daha hızlı büyüye bilirler. Bu yüzden ayrılmak istemelerini anlıyorum. Ama bu 3 ülke EURO'yu bırakırsa hiç bir değeri kalmazsa ve EURO çöker. Buna komşu ülkeler ve Dünya ülkeleri engel olacaktır. Çünkü Avrupa Birliğin çökmesi hem ekonomik hemde askeri tedirginlikler yaratacaktır.

nsjedi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niye geçelim ki? Kafamıza göre para basıyoruz para bizim diye kimseye de hesap vermiyoruz Bunu sanırım devleti yönetenler istemez
Kafamıza göre para bastığımıza inanmıyorum ancak dediğiniz gibi hükümet yetkilileri bunu istemeyebilirler.

range adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Resmi olarak olmasa da ulke zaten dolar/euro uzerinden hesaplamalar yapmaya basladi. Araba al sat yapanlar, arabayi aldigi zaman parayi dolar uzerinden hesaplayip tekrardan dolar uzerinden hesaplayip satiyor.

Ben kendi hizmetlerimi dolar uzerinden hesapliyorum, para tl olarak gectigi gibi dolara ceviriyorum veya dolar olarak aliyorum direkt. Yapmanizi oneririm.
Bahsettiğim şey bu. Zaten ülkenin %40'ı TL'den vazgeçmiş.