Merhaba hocam detaylı aıklamanız ve aydınlattığınız için teşekkür ederim.
Öncelikle PayTR ile başladık 15 gün blokeli, kendilerine yaptığımız işi aktardık ve itiraz halinde alabileceğimiz aksiyonları ilettik. Ayrıca site'de neredeyse her yerinde yasal uyarıları ekledik, ayrıca 3dsecure kesinlikle aktif olacaktır.
Payeer uzun zamandır kullanıyorum, belki ileride payeer entegre edebilirim. Tam teşekküllü Payeer bilmediğim için biraz yavaş hareket ediyorum, payeer anlık yansıyor ve paypala kadar ödeme yöntemini içinde barındıran gelişmiş bir sanal pos firması daha önce çalıştınız mı hiç hocam ?
Umarım hayırlı olur hocam, bir yerden başlamak lazım tabii, doğru karar

Yurtdışında bahsettiğiniz multi gateway payment servisleri yurtdışında çok fazla var fakat yurtdışı şirketlere sıcak bakmadığınızı belirtmişsiniz (ki bende sıcak bakmıyorum, her zaman ülkemizde yasal olarak faaliyet gösteren karşınızda muhatap bulabileceğiniz şirketler tercihimdir)
Ülkemizde bahsettiğiniz tarzda şirketler var fakat başta yönetmelikler ve mevzuattan dolayı PayPal olsun diğer Türkiye'de lisansı olmayan kuruluşlar olsun buralardan almanız için yurtdışı şirket kurmanız gerekiyor. Sanal POS konusunda Paytr ile anlaştıysanız bir süre firma değiştirmeden ilerlemenizi tavsiye ederim diğer ödeme kanalları için ise
https://shipy.net 'i önerebilirim. Turkcell ve Vodafone ile direkt entegre çalışan mobil ödeme sistemleri ve Paytr'dan daha gelişmiş eft/havale sistemleri bulunuyor. Almanya, İngiltere, Estonya gibi ülkelerde şirket kuruluşu yapıp PayPal gibi ödeme servislerini şirketiniz adına aktif edip kendi panelleri üzerinden yönetmenizi sağlıyorlar. Tabii yurtdışından ödeme için kapı yine yurtdışı şirkete çıkıyor; yurtdışı şirket kurduktan sonra neden direkt PayPal ile çalışmayım derseniz haklısınız zaten sundukları çözüm tek panelden her ödeme kanalını kontrol etmenizi sağlamak. Bunun yanında Skrill gibi platformları da destekliyorlar.
Kripto ödemeleri iyi bir seçenek olabilir fakat hala ticarette kullanılabilecek kadar kolaylaştırıldığını düşünmüyorum. Ama iş modelinize de en uygun sistemlerden biri Kripto, kesinlikle alternatif olarak eklenmeli diye düşünüyorum. (Türkiye'de kripto ile ticaret yapmak yasak fakat yurtdışında hizmet verdiğiniz için sorun olmayacaktır)