Bir @rastena; olamadık ki xxx.xxx TL - $ - € bütçe ile gelirli site arayacak kadar kazanalım.

---

Açıkçası çocukluğumdan beri içimde şirket kurma hayali ve hevesi vardı. Çok genç yaşta başladım bu işlere. Belki de ailesel imkansızlıklar yaşamadığım içindir öyle reelde sanayide, kuaförde vs. çalışmadım, ama kendimi sürekli geliştirmek için hosting firmalarının desteğinde takılırdım bayağı da alaylı olarak webde ilerlememi sağlamıştır. Sonraları okul (son olarak yüksek lisans), reelde iş güç derken fırsat olmadı. Reelde işe başlamadan freelancer işler yapıyordum ara ara. Onlardan öyle yüksek değil de yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında hatrı sayılır bir sitemi satmıştım 15.000 TL civarına (o zamanın parasıyla). Bir de Antalya'dan bir abiyle beraber 2014 yılında ufak tefek ticaret yapıyorduk yurtdışı üzerine. Daha PayPal o zamanlar Türkiye'den çekilmemişti, hey hey! Tek kalemde değil, ancak o zaman onunla güzel kazanmıştım.

Sayemde ilk kazancını sağlayıp, alıp yürüyüp, çok başarılı noktalara gelen güzel kardeşlerim var. Vefalı olanları düşününce, en büyük kazanç budur diyorum. Belki de böyle düşünmek bir avuntudur. Ticaret kafası olarak belki onlar kadar yetenekli değilimdir. Ama şu an düzenli gelirim olduğundan 2022 itibarıyla bazı projeler geliştirmeyi düşünüyorum bakalım. Hayırlısı olsun. Herkesin kazancı bol ve daim olur umarım.