[COLOR=initial adlı üyeden alıntı:
Aynı şey değil. Bugün yaşanan krizin başlıca nedeni Siyasi istikarsızık. Son 3 Yılda kaç ekonomi ve merkez bankası başkanı değişti sanırım haberiniz yok. Ancak EURO'ya geçildiği zaman merkez bankasının bir otoritesi kalmayacak ve Ekonomi bakanın konuşmaları EURO'yu yükselmeyecek. Ayrıca 6 sıfır atmak zamanında piyasayı nasıl olumlu etkilediyse EURO geçmekte aynı etkiyi yaratacaktır.
[/COLOR]

Yasanan krizin n3deni siyasi istikrarsizlik evet buna itirazimiz yok zaten. Ancak degisen bakan ve merkz bnk baskanlarinin da farkindayim. Dahası merkez bankasının zaten bir otoritesi yok bagimsiz olmadigi surece. 6 sifir atmak piyasayi olumlu frlan etkilemedi. Zaten deger artisi veya dususuyle de alakasi olmayan bir durumdu. Sadece hesaplamalari kolaylastirdi. Simdi euro ya gecilse ne degisecek? Uretim artacak mi? Liyakatsizlik son bulacak mi? Taraf olmayan bertaraf olmayacak mi? Tohum uretimi ye iden baslayabilecek mi? 605 tl ye cikan 1 cuval gubre geri ge en seneki 180 tl bandina inecek mi? Bakin bana ekonomi dersi vermeyin. Yillarim borsa ile gecti. Esim doktoralı finansçı. Bu ulkede birseylerin degismesi icin bastaki kokan balığın degismesi lazım. TL nin birim olarak bir zararı yok. Euro ya gecse degisecek hicbir sey yok. Almanya da ogretmen 3200 euro maas aliyorken benim maasim gene 400 euro da kalacak. İngiltere de 1 lt siviyag 1.6 euro iken bizde gene 10 euro olacak. Yapilacak tek sey ciftciyi düzmek yerine desteklemek. Uretimi arttirmak. 80 bin tl maas alan adam sana bana sogan ekmek ye derse birşey değişmez. Kendine %36 zam yapan cbaskani o oranı diger memurlara da vermek zorunda. Aksi takdirde halk hırsız da olur *********** da.