Neden boyle bir saçmalık yapsınlar ki? Bu sayede sonsuz para basma hakkini vesaire kaybeder. Ülkeye gelecek basılacak parayı kendi secemez, memur maaşı odenmeyecek duruma bile gelinebilir. Bu bir lütuf değil yani. Siz değersiz de olsa kendi evinizde oturup duzenleme yapmak mi istersiniz başkasının evinde hangi eşyayı alacağınızi hangi eşyaya kaç para odeyeceginizi sormayi mi?
Sonsuz TL basmak ekonomi sorununu maalesef çözmüyor. Öyle olsa Merkez bankası yemez içmez para basar. Bu bambaşka bir konu

Aslında haberi okursanız neden bizim ve avrupa için avantajlı olacağını daha iyi anlarsınız.
Türkiye'de ekonomik kriz yok; siyaset krizi, Erdoğan krizi var. Değil Euro'ya geçmek, ABD Merkez Bankası FED'i Türkiye'ye bağlasanız o bile ayakta kalamaz. Dolayısıyla, ekonomik krizden kurtulmanın çözümü AKP-MHP-VP bataklığından kurtulmak.
Ben bugün olur mu diye sormak istememiştim. Aslında size katılıyorum Türkiye 'deki Ekonomik krizin nedeni siyasi. Sormak istediğim kur baskısından kurtulmak için Türkiye bir gün (uzak gelecekte belki 5 belki 50 yıl sonra) TL'den vazgeçer mi ? Bugün kripto para denen borsa çok büyük bir hacim aldı ve ülkeler bu durumda rahatsız. Yani kıyaslama yaptığımızda BİTCOİN > EURO 'ya göre kat kat değer kazandı.
Size şöyle bir örnek ile anlatmak isterim : 10 Yıl önce : 100 Bitcoin ile 100 Pizza alınabiliyordu.
Bugün : 100 Bitcoin ile küçük bir pizza dükkanı satın alabilirsiniz.
10 Yıl önce : 100 EURO ile 200 Pizza alınabiliyordu.
Bugün : 100 EURO ile 100 Pizza zor alınıyor.
Şimdi demem oki Avrupa Birliğine üye olan ülkeler bile EURO 'dan vazgeçip getirisi daha çok olduğu için Kripto Paralar yöneliyor. Bundan 10 sene önce kripto para denildiğinde herkes şapşal şapsal bakıyordu. Yani bundan 10 yıl sonra ne olacağı belli olmaz. Belki Avrupa Birliği EURO'yu güçlendirmek için daha çok ülkede kullanımına izin verebilir.