CtnbsOfficial adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dolar karşısında sadece TL değil bir çok ülkenin para birimi değer kaybediyor. Güldüm kahkaha attım.
Kaç ülke gezdin bilmiyorum. Toplamda 4 farklı ülkede yaşadım ve hepsinin zaman içinde parasının değer kaybettiğine şait oldum. Bu zaten doğanın bir kanunu. Gelişmekte olan tüm ülkeler öyle yada böyle bir gün kur savaşı verecek. Bu yüzden zamandı Avrupa birliği ortak para birimi olan EURO'ya geçti.

CHIKO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
imkansız
Bu dünya 'da hiç bir şey imkansız değidir. Sadece zamana ihtiyaç vardır. Belki EURO olmayabilir ancak er yada geç TL 'den vazgeçilip ortak para birimlerine geçilecek. Haberi dikkatli okursanız şöyle bir ifade var : "Türkiye 'deki Mevduatların %40'ı zaten Dolar veya EURO". Yani Ülkenin %40'ı zaten TL'den vazgeçip DOLAR/EURO almış. Muhtemelen geriye kalan %60'lık kısımın yarısıda kripto paraya geçmiş. Ülkede parası olup TL'de tutan çok az kişi kalmış.

yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ab üyesi romanya bile halen tam olarak euroya geçmemiş.
Bu bir günde olamaz tabi. Ancak istenilirse işler hızlanabilir. Sonuçta Romanya ülke nüfusunun yarısı kadar bizde sığınmacı/göçmen/kaçak yaşayan insan var. Romanya'da yaşanacak bir göç krizi ile Türkiye 'de yaşanacak bir göç krizi bir olamaz.

erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tuekiye nin euro ya gecmesi mi bu mumkun degil ki. Avrupa birliğine girmeden bunu zaten yapamazsın. Kaldı oldu diyelim. Birsey degismez ki. Pahalilık gene artar.
Haberi okursan bir kaç ülkede bunun olduğu yazıyor. Yani Avrupa Birliğine üye olmadan EURO kullanan ülkeler var ve bu teorik olarak mümkün.

Wraith adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yine bence çok gereksiz bir konu ve çok gereksiz cevaplar. bırakın şu forumda böle gereksiz konuşmaları alakasız olaylarda insanlar hemen siyaset yapmaya başlıyor gavga ediyor daha sonra o adamla il yapmamaya çalışıyor.

bu forumda siyaset ve futbol kesinlikle yasaklanmalı. insanlar her görüşten olabilir ve bir süre sonra bir biri ile işleri düşünce çalışamaz hale geliyor.

konuda siyaset nerede diyeceksin bak gör birazdan ekonomiden girer terörden çıkarlar.
Bence konu gereksiz değil, Ancak siyasete çekilmesi normal. Forumu bırakın sokakta bile artık her konu siyasete çekiliyor. İstatistiklere göre en çok siyaset konuşan halkız.

erkancan_87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karadağ euro kullaniyo4 cunku hicbi4 zaman kendi para birimleri olmadi. Euro dan once mark vardı karadag da. Almanya euro ya gecince onlar da gecmek zorunda kaldı. Kaldı ki euro ya turkiye nin gecmesi hicbi4 seyi degistirmez ki. Para bi4imimiz olan tl nin deger kaybı tl olduğu icin değil enflasyon yuksek olduğu icin. Yani euro degerlenmiyor. Tl düşüyor. Euro ya gecince de paramız ve slim gücümüz degerlenmeyecek. Avrupa da 5 bin euro olan bir arac bizde gene 20 bin euro olacak. 5 euro olan siviyag bizde 15 euro olacak. Bu sadece sekil degiatirmektir. 6 sifir atmak ile ayni mantik.
Aynı şey değil. Bugün yaşanan krizin başlıca nedeni Siyasi istikarsızık. Son 3 Yılda kaç ekonomi ve merkez bankası başkanı değişti sanırım haberiniz yok. Ancak EURO'ya geçildiği zaman merkez bankasının bir otoritesi kalmayacak ve Ekonomi bakanın konuşmaları EURO'yu yükselmeyecek. Ayrıca 6 sıfır atmak zamanında piyasayı nasıl olumlu etkilediyse EURO geçmekte aynı etkiyi yaratacaktır.