Hocam, bu dünya daha fazla yaşamak için bu kadar strese girmeye değecek bir yer değil emin olun. Allahın dediği olur. Eğer eceliniz gelmediyse sizin başınıza bir şey gelecek olsa sizi önce eceliniz korur. Ben de size bir hikaye anlatayım; sene 1999. Deprem olduğu gün gece 03:02 de babam beni ve kardeşimi kucağına alarak kapıya doğru yöneliyor. Çelik kapının anahtarını elinden düşürüp dakikalarca karanlıkta kapının anahtarını arıyor. Ve kapıyı açar açmaz bir de ne görelim. 4. Katta oturuyoruz ve asma merdivenler yıkılmış, üstüne de çatıdaki kömür torbaları düşmüş . Yani biz az evvel kapıyı açabilmiş olsak biz de o kömür torbalarının altında kalarak ölecektik. O depremden sonra çok kez daha deprem yaşadım.

Şu anda vardiyalı çalışıyorum ve çok ciddi yıkıcı bir deprem olmadığı sürece uykumdan bile feda etmem, girer uyurum yani. Korkunuz gayet normal ama çok fazla büyütmenin size hiç bir yararı olmaz. Kalıcı etkisi olacağını düşünüyorsanız az katlı evlerde oturun.

Gerekirse psikolojik destek alın bu kurumlar bu uzmanlar bunun için var. Bir gün öleceğini bile bile yaşayan tek canlı olan insan için bu dedikleriniz çok normal şeyler. Dert etmeyin.

Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya, yarın ölecekmiş gibi ahirete