Bu konularda çok canınız yanmış hocam, birçok insanında böyle maalesef. Verilen emek ve zaman çöpe gidiyor, sene 2022 olmuş bunun nasıl önüne geçeriz diye biz düşünüyoruz.

Hayrolsun inşAllah sonu.
Google'a odaklanmamak gerek.. İnsanlık olarak değerinden fazla önemsiyoruz. Yandex ve Bing ve hatta DuckDuckGo'da var diğer tarafta. Analyitcs yerine Metrica.. Search Console yerine Bing Web master tools ya da webmaster yandex tools kullanılabilir. Para kazanma konusunda adsense tek değil.. düne kadar bende aynı düşüncedeydim de birçok para kazanma yöntemi var. Ya hu millet ölmeyen içerik giriyor adamlar indexlemıyor bile.. Konuyla alakalı 10 sayfa arama sonucu çıkartıyor
google orada da adamın link dışında alakasız hatta eksik ibaresiyle başka başka sonuçlar çıkıyor.. Bu adam boşuna mı yazıyor..? şimdiye kadar kaç on kişiden duydum bu durumu. bakıyorum adamın her şey özgün adamın link yok.. Tüm
google şahsiyetlerinin açıklamalarına bakıyorum kem küm.. Ben sürekli araştırıyorum bu konuda ve artık nihayete erdirdiğim bir konu bu..
google derebeyliğinde keyfi olarak değer veriyor.. Konuşmaya gelince
google şahsiyetleri (en çok da John Mueller parlıyor aralarında) diyor ki şöyle yapmalısınız yok böyle yapabilirsiniz biz buna bakmıyoruz falan filan.. ee dediklerini harfiyyen uyguluyoruz sonuç index yok.. Sonra bende bi başlıyorum miladına kadar harfiyyen öhüüü öhüüüü... Bizler biliyoruz da web dünyası ile alakasız insanlar bilmiyor nasıl bir sistemde olduklarını sadece girip arıyorlar..
Mueller' gibi şahsiyetler büyük markaların yanında küçük web sitelerinin SERP'te nasıl tutunabilecekleri konusunda net bir şey diyemiyor. Para onlardan akıyor.. Mesela sen olsa sen de aynı mantıkla küçük siteleri görmezden gelirdin çünkü sana reklam verenin reklamı gösterim konusunda sıkıntı yaşayacak. Zaten markalaşmış ya da zaten marka olanlar kaliteli bağlantı çekme konusunda daha yüksek potansiyele sahip. Burada bahsettiğimi sadece ben demiyorum '
google arama sonuçlarını manipüle ediyor' eleştirisini birçok yabancıdan da duydum.
Sayfa içi seosu berbat olan markalaşmış Türkiye'de onlarca site gördüm. Ama hala iyi sıradalar. Bende dedim biraz yaratıcılık katayım çünkü büyük markalarla rekabet yaratıcı olmaktan geçiyor. Onu da denedim maalesef o da yemiyor ve kafada saç bırakmıyor.. Kısaca para kazanmak için değil seviyorsanız yapın bu işi belki arama motorunun tahtına oturan şahısların insafına kalır ve sizin sitenizi bir yerlere oturturlar..