Hangi kargo firması olduğunu bilemem ama bu konuda şubeden şubeye çok fark gösteriyor. biraz çalışanların iş disiplinine kalmış durum. Gidip ilgili kargonun şube müdürü ile görüşerek günlük gönderdiğiniz paket sayısını bildirin hocam. günlük 3-5 pakete geleceklerini sanmıyorum. zira günlük 150-200 paket çıkartırken bile x firması gelmezken y firması geliyordu. bol satışlar hayırlı işler.
Çok teşekkürler hocam.
Trendyol'dan satış yapacağınız için kesinlikle hiçbir kargo firmasıyla anlaşma yapıp onların fiyatlarıyla çalışmayın. Trendyol'un kendi anlaşmasında 0-19,99 TL arası 2,99 TL, 20-29,99 TL arası 4,48 TL, 30-49,99 TL arası 8,26 TL ücretlendirmeyle kargo gönderirsiniz. Ancak kendi anlaşmanızla gönderecekseniz genelde 12,50+kdv veriyorlar bu da 14-15tlye tekabül ediyor. Trendyol'un güncel kargo fiyatları 3 desiye kadar bile 14tlye zor çıkıyor. Kendi anlaşmanızın tek avantajı iadelerde yarı yarıya kargo parası ödersiniz. Ancak Trendyol anlaşmasında iade parasını da siz ödersiniz. Yine de %5 oranla iade alıyor olsanız, Trendyol her türlü daha tavsiye edilebilir imkanlar sunuyor. Dolayısıyla Trendyol anlaşmasını kullanmanız çok çok büyük tavsiyemdir. Misal veriyorum MNG kargoyla görüştünüz, şubedekiler iyi çıktı, ben trendyolda satış yapıyorum günde 3-5 kargom oluyor geçerken uğrayabilir misiniz diye sorduğunuzda bazı şubeler uğrar, bazı şubeler uğramaz. Ama mesela benim 200 kargo çıkardığım günlerde bile gelmedikleri olabiliyordu. Gelicem diyip gelmiyorlardı bu durumda da benim puanım düşüyordu buyboxuma deli etki ediyordu. Ben de bir motor aldım, gelmedikleri zaman kendim çuvalla götürüyorum. Tamamen şubeye bağlı bu durum hocam.
Anladım hocam çok teşekkür ederim, 2 sokak yanımda olan firma yurtiçi firması . Dediğiniz gibi deneyeceğim. Herhangi bir anlaşmam bulunmuyor. Paytr üzerinde pos sistemim var o da mng kargo'ya %40 veriyor ama gidip anlaşmak gerekiyor.