Hayır hocam ekstra bir ücret ödemiyorsunuz, kanunen kurye çağırıp kargo aldırma hakkına sahipsiniz ancak 3-5 kargo için genelde gelmiyorlar. Ben günde 100+ kargoya çıktığımda daha ben aramadan onlar arayıp kaçta gelelim diye sormaya başlamışlardı. Tabii bu şehirden şehire, şubeden şubeye değişir. Siz çalıştığınız kargo şirketinden kurye numarası alın, kuryeyi arayın, onlar gelebileceği saatleri söyler öyle anlaşırsınız.
Normalde TR'de değilim. Şu an istanbuldayım Bir süre kalacağım için sistemleri pek bilmiyorum maalesef. Çok teşekkür ederim bilgi için. Henüz işe girmedim ilk 3-5 kargoyu mecbur elle göndeririz 2-3 sipariş olursa günde dediğiniz gibi anlaşmak en iyisi.
Şubeyle konuşmaktan kastım bu işe başlamadan önce şube ile aranızda yol yapın. Yani kargom var gelin alın derseniz büyük ihtimal almazlar, 2 sokak ötenizde olduğu için ihtimal daha da düşeceği gibi günlük/haftalık kargo çıkışınıza bağlı olarak şubenin kapınızdan alma ihtimali değişir. Yoğunluk fazla, çalışan az diyorsunuz. Bu durumda ihtimaller azalıyor. En sağlıklısı arayıp işi çözmek.
Anladım hocam, önereceğiniz kesin eve gelen sorun çıkarmayan bir kargo firması var mıdır peki? Youtube'de falan carrtell diye bir startup görmüştüm fiyatları uygunsa onla çalışılabilir aslında aynı gün teslimatlı.