delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş tahta demiş. Mdflam suntalam vb. ürünlerin bantlama ve kesme ücretleri heryerde hemen hemen aynıdır. Ürün kalitesi değişir sadece. mdflam kalitesi piyasada 6-8 kalite var. Kesim ortalama (kaç parçaya bölerseniz bölün otomatik kesiliyor zaten) yaklaşık 50 TL. bantlama metresi ortalama 2-4 TL. Malzeme montaj ve kalitesi fiyatı asıl belirleyen oluyor. Tahtanın kalitesi ve cinsi de fiyatı etkiler (çam ve kestaneye kimse girmek istemiyor, çamın reçinesi, kestanenin sertliği çok büyük sorun)

Ayrıca mdf dediğiniz ham olur, kaplama yapmadan kullanamazsınız. Mdflam hazır kaplanmış, membran kaplama ham mdfye vakumlu kaplama oluyor, frezeden üstüne ne şekil verirseniz verin aynı şekli alır. Genelde kapaklarda kullanılır.
Olayı aydınlatmak için söylemiştim.

Parlak mermer gibi bir görünümü var tam ismini bilmiyorum ama damarlı renkli boz mermer hayal edin. Onun parlak ve tahta olanı..

MDF olarak hatırladım sunta da olabilir.

Alt kata inmeden bir parça masamın önünde var isterseniz ama bu mor renkte.

Türü aynı sadece renk ve deseni farklı.

Malzeme budur @delikanli53;