Guzel bi reklam çalışması, doktor için güzel bi pr çalışması ama süreç bu kadar kolay değil, bu anlatınlar gerçekçi değil.
Diyet süreci, psikolojik değerlendirme süreci, onay süreci vs. Tüm bunları tek kalemde 1 hafta içerisinde atlayıpta ameliyata direk alan doktoru ben şikayet ederim!
Burada resmen insanları yanlış yönlendiriyorsunuz, bu yazıyı net olarak senin yazdığını bile düşünmüyorum!
Extra olarak ben kesinlikle şu konuda da iddia ediyorum; hiçbir diyetisyen ameliyata yönlendirmez, yönlendiren ya diyetisyen değildir ya da **************!
Siz burada insanları yanlış yönlendiriyorsunuz, sanki süreç çok kolay ve rahat, hemen çözümleniyor gibi.
Ben burada en az, enn az 8-9 kişinin adını yazarım, telefon numarası ile birlikte bu ameliyat 1-2 sefer olduğu halde 1-2 sene içerisinde eski kilosuna dönüp, daha da fazla kilo alan.
Bu işin psikolojik ve fiziksel hazırlık süreci, sonrasında adaptasyon süreci, vücudun adaptasyon süreci var.
Ben bu sürecin kralını yaşadım. Ben tam olarak 165 kilodan 95 kiloya düştüm, ve boyum 190, beni forumda tanıyanlar, bilenler bilir eskiden ne kadar kilolu bir adam olduğumu.
Sıfır ameliyat, gram extra ürün kullanmadan verdim 70 kiloyu, ki halen daha vermeye devam ediyorum aşağıda resmimi bırakıcam.
Fakat bu süreç ameliyatla vs. olmadı, doğru yaşamayı öğrendim, sağlıklı beslenmeyi öğrendim, yürümeyi öğrendim, sabretmeyi öğrendim, doymayı vücuduma öğrettim, açlığın ne demek olduğunu, doğru şekilde doymayı öğrendim.
Ortalama 1,5 senede 70 kilo civarında verdim ve bir daha geri almadım bu kiloları, vücud sarkması yaşamadım, olması gereken normallere sağlıklı bi şekilde döndüm ama yolu ameliyat değil.
Ameliyat psikolojik değerlendirmesinde gerçekten önüne geçilemeyecek bazı sorunlardan sonra verilen bir karar ile yapılır.
Burada kilo vermek isteyen arkadaşlara net olarak söylüyorum, böyle uydurma hikayelere itibar etmeyin.
Kilo vermek istiyorsanız, gerçekten tam teşekküllü sağlık kurumlarından profesyonel destek alın ve profesyonel psikologlarla durumu değerlendirin.
Kendinizi kilo vermeye değil, güzel görünmeye değil, sağlıklı olmaya, güzel yaşamaya şartlayın.
Önceden;
Sonrası;