Arkadaşlar yabancı bir ddoss koruma firması ile bazı işler yaptık .
Şimdi yüksek trafikli işler olduğu için adama dedim ki bak sen gelen bağlantıları proxyliyorsun eyvallah ama giden trafik çok olacak bize ona göre ayar yap.
Adamda bana dedi ki biz sadece gelen bağlantıları koruruz gidenlere karışmayız yani gelen bağlantılar adamların sunucularından geçiyor ama benim sunucumdan kullanıcılara dönen bağlantılar onların koruduğu ağdan geçmiyor .
Durum böyle olunca ben çok şaşırdım eee dedim peki bu cloudflare'de aynı şeyi mi yapıyor oda tabikide yapmıyor eğer öyle olsaydı cloudflare ağları milyonlarca siteyi kaldırmazdı ve bu çok yüklü maliyet gerektirirdi.
Sonuç olarak ben bunu zarfladım peki dedim şimdi sen gelen bağlantıları koruyorsun adam ya dönen bağlantıları dinlerse o zaman ne olacak o da dedi ki onu herkes yapamaz ama imkansız değil bende cf korumalı web sitemi attım sen dedim şimdi buradan benim gerçek ip adresimi bulabilir misin mesajın cevabı ile direk ip adresimi bana verdi . Yani neymiş cloudflare dönen bağlantıları kormuyormuş bu da demek oluyor ki cludflare bu şekilde bypass edilebilir . Eee dedim bak sen buldum peki ben bunu nasıl koruyacağım . O da dedi ki bizim CDN ağımız var önbelleksiz şekilde onu kullanabilirsin .
Yani giden bağlantılar ilk önce bunların ağına girecek sonrasında adamların cdn sunucuları üzerinden bizim kullanıcılara geri dönecek böylece hem giden hem gelen bağlantılar korunmuş olacak .
Evet mevzu bundan ibaret şimdi biz gelelim bu adamın yöntemine biz cloudflareden dönen bağlantı paketlerini nasıl dinleyeceğiz gideni anladık cloudflare proxy ile giden bağlatıları koruyacak peki dönen paketleri nasıl dinyeleceğiz böylece cloudflare korumasında ki sitenin real ip adresini öğrenebileceğiz bu cloudflare için mükemmel bir açık tabi herkes yöntemini bilmediği için sorun yaratmıyor .
Merhaba,
Gerçek IP adresiniz öğrenilirse sorun yaşamaktan mı korkuyorsunuz?