Merhaba,

5.12.2021 sabahı saat 05.11'de Adsense 'den 2 adet mail geldi. Görsellerini aşağıya bırakıyorum. Tespit edilen ihlal sanırım şu yüzden oluyor. Benim Google Play'de 2 adet uygulamam mevcut. Bir tanesi çok popüler, diğeri o kadar değil. Popüler olanın içerisinde diğerinin reklamını koydum. Text olarak slogan var ve buton şeklinde. 3 tane text yazdım. Her açılışında random bir tanesini gösteriyor. "Ücretsiz, Hemen indir" vb. gibi ifadeler yer alıyordu. Sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu reklamı yaptıktan sonra, reklamını yaptığım diğer uygulamamda inanılmaz bir artış oldu. Aynı zamanda yaklaşık 2 aydır Google Ads ile, popüler olan uygulamayı destekliyorum.

Maili detaylıca okudum. Her kelimesini düşündüm. Uygulamamda kontrol ettim. Uygulama dışı verilen linkleri ve teşvik edebilecek kelimeleri temizledim. Sonrasında itiraz formunu detaylıca ve kibarca doldurarak aynı gün saat 12.50'de gönderdim. Mail gönderdikten kısa bir süre sonra yeni bir mail geldi. Onu da konuya en son resim olarak ekliyorum.

Reklam gösterimleri ara ara devam ediyor. Yaptığım kodlama ile eğer uygulamada AdMob reklam gösterimi yapılırsa ödül veren bir sistem var, kullanıcı reklam izlediği için. Kodladığım admin panelinden ödül için reklam izleyen kişilerin sayısını görebiliyorum. Dün 1.001 kişi reklam izlemiş. Bugün gece yarısını 18 dakika geçti ve 2 kişi izlemiş gözüküyor. Gün sonuna kadar yine 1.000'e yakın bir miktar olacağını tahmin ediyorum. Normalde çok daha fazla izlenim mevcuttu.

Kasım ayında kazandığım kesinleşmiş bakiyem mevcut. XX.XXX ₺ tutarında. Sanırım bu ödemeyi alabileceğim, gelen ikinci mailde onu anlıyorum. Aynı zamanda aralık ayında 4 günde X.XXX tutarında kazancım var. Hesap üzerinde farklı bir işlem uygulanmazsa bu ödemenin de Ocak ayında yatacağını düşünüyorum. Adsense üzerinde Ödemeler sayfasına erişebiliyor ve sayfada ki tüm düzenlemeleri yapabiliyorum.

Daha önce bu durumu yaşayan, tecrübe eden veya bilgi sahibi olan kişilerin yönlendirmelerine ihtiyacım bulunmaktadır. İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Birinci Mail:

İkinci Mail:

Üçüncü Mail: