GuarDofErun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani işler buyumese hep öyle kalsa odemicek miyiz hocam
Elbette öyle değil, süreklilik arz ettiği durumlarda zaten doğrudan mükellef olmanız gerekiyor. Şöyle ki her ay 300-400 tl bile kazanıyorsanız ve bu 300-400 artmasa dahil düzenli geliyorsa vergisini istiyor devlet. Fakat bu vergiyi elden vereyim dediğinde kabul etmiyorlar. Muhasebe + SGK ödemelerini yap, mükellef kaydını oluştur öyle gel diyor. E bunların kendisi zaten 900-1000 yapıyor. 300 liranın vergisini vermek bu noktada saçma oluyor. Burada kıyaslanması gereken durum şu. Siz bu işi yapacaksanız ve düzenli gelir elde edecekseniz vergiyi vereceksiniz. Fakat ülke piyasasının yeni girişim ve girişimcilere başta dayattığı ödemeler gençlere vergi affı&muafiyeti gibi sistemler ile karşılanmaya çalışılsa bile pratikte herkes takibe alınmıyor. Fakat bu durumu kasten kullanmak maalesef vergiyi kapıya getirecektir. Ben de daha hiç vergi ödeyemedim. DÜzenli bir gelirim olmadı, gidip açamadım. Çok kapısından döndüm SGK'nın. Yav vergiyi vereyim diyorum illa muhasebe SGK al gel diyor. O kadar kazanmıyorum diyorum o zaman kazan öyle gel şu aşamada seni mi takip edeceğiz diyorlar. Bu durum tamamen memurların inisiyatifinde ancak yasalar gereği düzenli ve yeterli gelir elde eden herkes vergi vermek zorunda. Bizim gibi düzenini kurmaya çalışanlara sadece müsamaha tanınıyor.