Öncelikle 7 yaşından beri ticaretin içinde olduğun için bir şekilde oldurabiliyorsun. En azından son 4 aydaki deneyimlerinden tamamen zarar ederek çıkmamışsın. Yani güç durumda bile para kazanmayı biliyorsun.
Ülkemizde ne yazık ki sanata değer yok. Müzik ve fotoğrafçılık konusunda ilgin olması çok güzel bir şey. Ben de hem müzisyenim hem de tiyatro yeteneğim var, hatta bununla ilgili geçen yıl detaylı bir konu açıp içimi dökmüştüm ama zor bu işler. Bizim ülkemizde bazı şeylerin çok köklü değişmesi lazım ki sanat, sanatçı el üstünde tutulsun.
Emir almayı sevmeyen, birinin altında çalışmaktan nefret eden biri olarak da kafalarımız uyuşuyor. Ama günümüzde her geçen gün kötüye giden ekonomi, ne yazık ki piyasalarda para yok ve bu yüzden ticaret çok kötü etkilendi. Sana tavsiyem; farklı farklı alanlarda girişimlerde bulunmak yerine tek bir alana yönel, bu alan iyi analiz edilmiş ve kâr marjı yüksek; ilgi odağı da büyük olan bir alan olsun. O alandan bıkmadan, sıkılmadan istikrarla devam et. Ticaretten anlayarak yetiştiğin için ve bu şekilde bir ona bir buna derken bile akmasa da damlatabildiğin için göreceksin ki yapacaksın. Kendindeki cevheri fark edersen başarılı olursun.
Unutma; her karanlığın, mutlaka çıkacağı bir aydınlık vardır. Mesela SEO ile ilgili araştırmalar yaparak yoğunlaştığın e-ticaret projeni bu doğrultuda geliştirip mağazalarla sınırlı kalmayarak kendi web siteni açıp oradan satış yapabilirsin. Ben dropshipping olayından pek anlamam ama o konuyu araştırıp al sat yaparak stoksuz e-ticaretten kazanabilirsin. Kafa yoracak, kafası ticarete basan adama çok fazla seçenek var.