Çok güzel örnek olmuş, arkadaş yukarıda ben şunu yapıyorum bunu yapıyorum diyor. Sen de kendi yeteneklerini keşfet, ve onlarla para kazan. Kimseye ne yapacağını değil, nasıl yapman gerektiğini sorsan çok daha iyi yardım alabilirsin.

Biraz kafa açalım, öğrencisin tüm gününü ayıramazsın, dersler de olur çalışman gerekir. Part time ilgileneceksin diyelim. Eğer bir becerin var ise, onunla bir şeyler üretip para kazanabilirsin. Mesela sesin güzelse şarkı söyle, bu bir yetenek. İnan bana, dlndırıcı olmak bile bir yetenek aslında. Herneyse, eğer belirli bir becerin yok ise, bilgi birikimin ne durumda onu düşün ?

İnsanlara bildiğin şeyleri öğreterek te para kazanabilirsin. Yukarıdaki arkadaşın postu buna bir örnek. Mesela insanlar internetten dolar bazlı nasıl gelir elde edilir ? Şeklinde bir sürü e-kitap satın alıyorlar. Yeteneğin yok ise, bilgin de sınırlıysa, geriye 2 alternatif kalıyor.

1- Zamanını kiraya vermek
2- Bilgi edinmek - Yetenek geliştirmek

Ya öğrencilikten arta kalan zamanını, zamanı olmayıp parası olan insanlara kiraya vereceksin. Mesela adamın makale yazmaya vakti yok, yazsa 10 numara da yazar ama vakti sınırlı. Ücreti karşılığında makale satın alıyor, gibi.

Ya da tüm bunları bir kenara bırakıp, kendini seveceğin ve para kazanabileceğin bir konuda geliştireceksin. Gerekirse para da harcayacaksın. Hem zamanla bilgi edinirsin, bu bilgileri paraya çevirebilirsin. Hem de sıkı çalışmayla, ben bunu bunu yapabilirim diyebileceğin bir becerin olur.

Aksi halde kimse, kimseye balık tutmasını öğretmez, balığın yerini gösterir o kadar.