Güzel anlatınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim hocam ancak en başta da dediğim gibi ve konuda belirttiğim gibi ben bu söylediklerimi multi-site için söyledim Aksi halde Tabii ki Wordpress siteleri birden fazla olsa bile hostingde barındırmakta sakınca yok ben açıkçası iddaalı olmanıza rağmen multisiteyi hemde 6-7 multisiteyi aynı performansta çalıştırmanızı mümkün olmadığını düşünüyorum şahsen optimizasyon konusunda kendimi zayıf görmüyorum gayet yeterli olduğumu düşünüyorum Tabii ki benim bir iddiam yok ben optimizasyon konusunda
@yilmaz70; hocam sayesinde Kendimi geliştirdim Tabii Yılmaz hocamın bilgileri ışığında hareket ettiğimiz için sizin de bahsettiğiniz gibi 10 dakikada optimizasyon yapılamayacağını çok çok iyi biliyor ve gözlemliyorum
Tekrar konuya dönecek olursak istediğiniz kadar Optimize edin ben Wordpress multisite kullanarak birden fazla Word Press kurulumu ile bile eşit bir performans elde edemeyeceğini eminim bunu net bir şekilde söyleyebiliyorum Çünkü multi-site ile geçirdiğim bir seneden fazla bir zaman mevcut, normal kurulumlar için konuşuyorsak Tabii ki sizin dediğiniz gayet mümkün hocam zaten konuda da aksini iddia etmiyorum
Evet bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir ben baştan sona yazdıklarımı ayrı kurulum için yazdım. Multisite zaten ben asla kullanmıyorum. İşim olan bir sistem değil.
Evet kesinlikle yanlış anlaşılma olmuş siz multi siteden bahsetmişsiniz.
Benim anlatmak istediğim şuydu: En mantıklı 2 farklı site. Böyle olunca yüksek vds alımınca yüksek fiyata mal oluyor. Siz hemen vdsden konuya girince eklemelerde bulundum.
Benim tek anlatmaya çalıştığım düşük özellikli vpslere atıyorum plesk bil kurarak bile birçok farklı site barındırılabilir, cyberpanel kurabilirsiniz, wordops kurabilirsiniz, benim gibi panelsiz sistem kullanabilirisiniz. Optimizasyonlar iyi yapıldığı takdirde düşü özellikli vpslerlede mükemmel sonuç alınabiliyor.
Tek amacım düşük bütçe ile birçok site son hızda barındırılabilir olduğunu yazmaktı.
Multsite neden kullanıyorlar bilmiyorum ama sanırım şununla ilgili. Mesela biri bir vps kiralıyor Openlitespeed wordpress %300 speed ile kurulum gerçekleştiriyor. Mesela Linodede bu özellik var. Bu sistemde 1 makinaya 1 site kuruluyor. Çoklu site barındırmak için panel kullanmak veya panelsiz sistem ise biraz kurulumdan anlamak gerekiyor. Bu gibi bilgilere sahip değilse biri wordpress multisite özelliğini kullanıyor. Benim bilgim bu yönde. Zaten çok tercih edilen birşey değil.
Ancak konu açmanıza çok sevindim. Sayenizde çok şey öğrendim.
Birgün bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa yardımcı olurum.
Tekrar teşekkür ederim.