trchalar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdıklarınızın teknik olarak mümkünatını yorumladım diye bahane mi ürettim? Doğrudur. Siz toplumu bilinçlendirin hatta bağış fonu yapalım hacker fidyelerini ordan ödeyelim. Çözüm bulmak için önce problemleri sıralamamız lazım. Ben size kafanızda kurduğunuz senaryonun problemlerini sıralıyorum. Oturalım beyin fırtınası yapalım hadi. Ancak siz benim yadıklarıma bu cevabı yazıyosunuz. En sevmediğim insan tipisiniz.
negatif yayan, olumsuzluklar üzerinden konuşup duran, bahaneler üreten, çözüme dair hiçbir katkı ve fikir sunmayıp sadece " o olmaz, o iş olmaz, o iş öyle olmaz " kafasına sahip herkes benim uzağımdadır, 10 santim dibime bile sokmam, bu ön bilgiyle biraz daha kale alıp yanıt vereyim yazılarına o halde.

1. bu bilgilere erişilen sitelere engel getirilir demişim, evet. ancak şunu da söylemişim. bu bilgilere erişip bi şeylere kalkışmaya niyetlenen olursa 5 yıldan başlayacak hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklarının da farkında olsunlar demişim. yani o site engellerinin arkasında böyle bir motivasyon barınıyor. tüm bu engelleri vpn le aşıp hala bilgi kovalıyorsa, sonuçlarına da katlanması gerektiğini bilmeli. bu bilgilerle bi şeylere niyetlendiğinde, tehdit dahi gerçekleştirdiğinde mahkemeyle yüz yüze olacağını bilmeli. buradaki temel amaç, üst düzey, kendisini son derece kamufle edebilen hackerları caydırmak değil, bu kimlik gizleme becerileri dışında kalanları caydırmak. zaten insanlara bilgilerine erişip zarar verme gayesi güdenlerin geneli bu türler oluyor, çoğunluğu da ergenlik çağında henüz. çocukluktan itibaren öyle bir yetiştirirsin ki tüm bu nesilleri, ilerde bırak birilerinin kimlik bilgisine erişmeyi aklına getirmeyi, bu bilgilerin ortalık malı olduğunu bile aklına getirmez, sadece işine gücüne, geleceğine bakar. sen ise burada anlatılan tüm fikirleri alıp " adam vpn le p*** " izliyo seviyesine çekiyosun, neyini kale alayım senin?

2. sızmayı gerçekleştiren başarılı bi hackerla işin olduğunu söylemedim. senin işin, temel önceliğin sana fiziksel zarar verebilecek, ev adresini öğrenip kapına gelebilecek olanlardan korunmak olmalı. buna yeltenecek olanların da öyle üst düzey bilgileri olduğunu çoğu insan düşünmez. sağdan soldan bulduklarıyla erişir, gelir. bu basitliğin ortadan kaldırılması ve bu verilere erişimin olabildiğince zorlaşmasını sağlayacak önlemleri hem cezai yaptırımlar hem legal engellemelerle sağlamaya kalkarsın dedim. deniz aşırı ülkelerden yaşanacak tehditler için de dinamik veri önerisini sundum. adres bilgilerini statik olarak kaydetmez, rakamlarla ifade edersin. o rakamların karşılığını devlet verisinden çektirir, adresini öğrenir teslimat gerçekleştirir her dileyen dedim. yani burada o denizaşırı ülkelerin hacklemesi gereken temel kurum, devletin kurumları. o konuda da devlet bi zahmet önlemlerini daha fazla artırsın. bizim buradaki ana muhatabımız, şirketlere verdiğimiz bilgilerin korunması meselesi. onu nasıl sağlarız sorusu için kafa patlatıyoruz. önerileri de yaptım. sen bu önerilerin hiçbirine tek kelam etmeden, hala daha %100 koruma yoktur diye klasik bi laf atıp geçiyosun. neyini kale alayım.

neyse. başarılar.