ByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pek böyle bir olayla karşılaşılacağını düşünmüyorum. Yaşanır mı bilinmez ama dediğiniz gibi bir olay olursa şayet zarar tazmini kesinlikle alamazsınız
Çok önceleri bu karar alınmalıydı. Turkey hindi anlamına da geldiği için ben kişisel olarak rahatsız oluyorum. Koskoca bir milleti hindi eş anlamlı kelime ile ifade ediyoruz.
Ben bile kendi çapımızda marka oluştururken sanki trilyon dolarlık bir marka oluşumu yaparcasına literatür araştırması yapıyor ve uyguluyorum.
Sizi bilmem de hocam ben TÜRK BAYRAĞI ile Made in Türkiye logosunu çoktan güncelledim.
Şunu söyliyeyim senin uygulaman birşeyi değiştirmez. Örneğin amazon ürünün üretim yerinin etikette olmasını istiyor, turkey yerine türkiye yazdığında sorun olur. Çok uzun zaman alacak bir olay bu belki 1-2 nesil sonra ancak. Google.com her ülkede okunuşa göre site açsın mantığına benziyor. Türkiyede gogıl diyen daha çok gogıl diye reklam yapması lazım gibi birşey. Çay iki anlama geliyor o zaman bunun da adını değiştirelim, biri bildiğimiz içtiğimiz çay diğeri küçük su akıntısı. Bu mantıkta düşünmek lazım, kimse etikete bakıp made in hindi diye anlam getirmez, orada ilk akla gelen şey zaten türkiyedir.