ByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Made in Turkey yazısına bende karşıydım. Nedense Türkiye yazmak geliyordu hep.
Tam vaktinde bir karar olmuş, çünkü yeni üretim yaptığım ürünün kutusunu tasarlıyoruz.
Önceki ürünlerde Made in Turkey yazıyordu tüm tasarımları Made in Türkiye olarak güncelleyeceğiz.
Made in Turkey, yurtdışında oturmuş bir olay. Hah diyince made in türkiye yapamazsın. Adam malı alacak her zaman turkey yazıyordu şimdi Türkiye yazıyor acaba çakma mı diye düşünür. Nike bazı mallarını türkiyede üretiyor, uluslararası alanda malın nerede üretildiği soruluyor, gümrükte kalma şansı bile var malın. O iş öyle kolay değil kısacası. Türkiyede satılan mallarda bunu uygularsın ama yurtdışına uygulayamazsın kimse o riski almaz. Gemi ile abdye mal gönderdin diyelim gümrükte malını kontrol ettiler ve made in turkey yerine türkiye gördüler diyelim. Bunu araştırmak için malını bekletirler, limanlarda 4 gün ücretsiz bekleme var ondan sonra konteynır başına günlük 250 dolar alıyorlar 10 gün beklediğini varsayalım 2500 dolar zarar ederim. Peki devlet bu zararımı karşılar mı sence? Onu da geçtim, o 10 günlük bekleme benim nakit akışımı da bozar. Peki devlet onun için yardımcı olacak mı?