Herkese selamlar,
Yaklaşık 10 senedir facebookla ilgileniyorum ve son 1 yıldır ciddi gelirler elde etmeyi başardım.Tabiki cepten bir miktar para harcayarak.15 bin tlyi başlangıçta sayfa almaya kullandım sonra gelen geliri sponsorlu reklam vererek sayfalarımı 2.7 milyon yapmaya başardım.İçeriğim Türkçe haber kategorisi.Sağ ve sol kitle sayfalarım mevcut.Reklam9 adlı şirketle %10 komisyonla çalışıyorum.Çalışma sebebim video reklam özellikleri var ve adsenseleri ban dalgalarından etkilenmiyor.Ayrıca google adsense dışında farklı reklamlarıda mevcut.Facebook'tan fazla hit gelince siteye google kısıtlama atabiliyor daha önce başımıza geldi.Türkçe sitelerimden aylık 5-6k arası gelirim var.Sadece ekran görüntüsündeki gelirim yok.R10'daki reklam konum olsun, mezatçılar olsun, diğer aylık reklamcılar olsun sayfalarımdan sitelerine veya canlı yayınlarına kişi çekiyorlar ve aylık belli bir ücret veriyorlar.
Gelelim 2. projeme.İlk projemdeki gibi başarılı oldum sayılır.Bundan yaklaşık 1 sene önce arkadaşımla ortak Almanca grup oluşturdum.(Alanı şimdilik söylemeyeceğim.) Grup 94 k ya ulaştı.Şuan bir grup daha kasıyoruz.Bunun alanı rezepte(Türkçesi yemek) ve grup 2k oldu.Daha da artırmaya devam ediyoruz.Şuan adsensimizi yeni aldık kısıtlama yedi diğer adsensemiz.Reklamların çıkmasını bekliyoruz.Tahmini aylık 2000-2500 civarı bir gelir elde etmiş oluruz gruplardan tabiki ortak olduğu için bana düşecek pay 1250 tl civarı.Bu parayıda facebook'ta Türkçe sayfalarıma sponsor vermek için kullanacağım.Daha da gelirimi artıracağım.Hedefim aylık 10 bin TL'ye ulaşmak.Birinin yanında çalışmaktansa ömür boyu gelir kapısı elde etmeye çabaladım ve bunun büyük bir kısmını başardım.
Sorularınızı konu altına yazabilirsiniz, zamanla güncellemeyi unutmayacağım.