Merhabalar,
öncelikle yapmak istediğimi anlatıyım, günlük kazanç sistemi yapmak istiyorum otomatik olarak yani üye siteye girmese bile arkada otomatik o her dakikada bi bakiye yükselsin, bunu tarayıcı açık olduğu zaman otomatik bir şekilde jquery ile yapıyorum ama tarayıcı açık olmadığında çalışmıyor bende tarayıcı kapansa bile çalışmasını istiyorum. Cron jobu önerdi çoğu kişi fakat cronjobda örneğin bir dosyaya yönlendirince çalışır php /home/username/public_html/application/views/test.php böyle çalışıyor fakat ben dosyanın içindeki bir sınıfa erişmek istiyorum yani dosya değilde bir class bunu yapamıyorum.
"/home/username/public_html/application/views/test.php" CI içerisinde bu şekilde kullanmak zaten doğru değil.
https://domain.tld/controller/method şeklinde tanımlamanız lazım veya bir custom route oluşturup onu tanımlayabilirsiniz. Sorunsuz çalışır o şekilde. 3rd-party bir eklenti veya çalıştırmak istediğiniz class her ne ise onu da bir method içerisinde çağırır, yine aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Burada online kullanıcıları ayırmanız veya tümünü cron ile yapmanız lazım.