hocam kendim fizikçiyim geçen yıl bunlar daireyi satın almadan önce ev kirada idi evde cam balkonumuz dahi yoktu ancak o çetin kışta üşümedik nedeni alt kattaki kiracının doğalgazı yakması idi. Ancak son 1,5 yıl daireyi alan kişi kiracıyı çıkardı kendisi geçti ancak gelmiyor dolu eve. Hali ile ev buz kesiliyor. Kimse kimsenin içini, halini bilmediği için ezbere konuşanlar çok. Biraz embati yaptığımızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Başınıza bunun gibi durumlar gelmediği için hayat size güzel gözüküyor. Temennim de asla başınıza böyle bir durum gelmemesi.
Yıllık faturanıza alt komşunuzun etkisi %10'dan fazla olmamalı bir çoğumuzun kapı, pencere gibi pasif geri dönüşümsüz havalandırma kullandığı dairelerde yapılan bilimsel araştırmaya göre. İnsanın evinde üşümesi veya pişmesi kötü bir şey umarım bir çözüm bulursunuz. Memleketimde köy evinde karla dolu çetin çeviz bir kış mevsiminde 3-4 gün yaşadığımda Doğal Gaz'ın Anadolu ve Doğu, Güney Doğu'nun sert iklimine mevcut birim fiyatı ile yetemeyeceğini düşünüyorum. Sivas'ta kışın değil Doğal Gaz, Soba'nın ateşi söndüğünde ortam sıcaklığı ciddi bir şekilde düşüyorken Doğal Gaz fiyat/performans açısından bizim ülkemiz ve sert iklimli bölgeler için yeterli gelmeyecektir.
http://www.wseas.us/e-library/confer...USCUDAR-09.pdf
Pandemiden beridir bizimde alt komşumuz ailecek dairesinde kalmıyorlar, çocukları keyfe keder kullanıyor. Doğal gaz açıyor mu açmıyor mu bilmiyorum fakat aynı ciddi farkı biz yaşamadık.