Hocam değerli yorumlarïnız için teşekkür ederim.
L park yaparken ne tarafa dönüceksem oraya sinyal verip kontrollu çıkıyorum
Paralelde sola çıkarken sola sinyal verip kontrollu çıkıyorum
25m geri dörtlü yakıp geri geri geliyorum kalkış yaparken sola sinyal verip kalkıyorum
Ani fren yaparken sinyal yok kalkarken sola sinyal verip kontrollü kalkıyorum
Yokuş kalkış basit
Olabildiğince sinyalleri unutmamaya çalısıcam şehir içinde.
Ani frende sinyal kullanmanıza gerek yok, simülasyon gibi düşünün yola birisi atladı ve aniden durdunuz sonra şerit değiştirmeden yolunuza devam ediyorsunuz. Simülasyon gereği planlanmamış ani duruş olduğu için sinyal kullanmanıza gerek kalmıyor. Geri viteste şeridi ortalayın, hatırladığım kadarıyla 25 metre(komisyon dur diyene kadar) şerit dışına çıkmadan düz şekilde geri geri gideceksiniz. Buradaki püf nokta durmadan önce şeridi tam ortalamak, yol düz ise direksiyonu oynatmayın sağ ve sol aynaları kontrol ederek aracın hangi yöne kaydığına bakın ona göre küçük müdahale yaparsınız. Park yaparken de sağ yan aynayı arka tekeri gösterecek şekilde ayarlayın, L parkta kaldırım veya dubaya değmemeniz için paralelde sarı çizgiye girip girmediğinizi görmeniz için işinize yarayacak ayrıca çıkmadan önce de aynayı düzeltmeyi unutmayın. Ben sabahın köründe kalkıp sınava gitmiştim paralelde sağ aynayı kullanmadan girmiştim komisyon sorunca bozuntuya vermeyeyim diye L'de kullanıyorum dedim orada da aynayı aşağıda unutmuşum full sağ şeritten gittiğimiz için sağ aynaya bakmadım gözüme çarptı bir kaç metre sonra fark ettim