Bende bu ise hobi olarak basladim ilk yillar html ve css ogrendim tabiki bu islemi onceleri ucretsiz hostlar alip oralarda yapiyordum. Bilmedigim konulari arastiriyordum ve sonrasi php ogrenmeye karar verdim ve yavas yavas kodlarin calisma sistemini ve kullanisini ogrendim tabiki bu arada php siteler kurmaya basladim. Ben hicbir program kullanmiyorum direk bana gerekli kodu yazarak siteleri mesela html siteyi php ye giydirip gerekirse uye sistemi yada istedigim bir eklentiyi yaziyorum tam profesyonel degilim ama kendi islerimi rahatlikla yapiyorum. Su anda 1 aydir pdo ogrenmeye basladim yavas yavas php sitelerimi pdo olarak kodlamaya basladim cunku artik cogu hostinglerde eski php kodlari calismiyor yeni versiyon php 7 den sonra pdo kodlama gerekiyor. Genelde ogrenirken gerekirse ucretli php script alip kodlama sekline bakarak o sekilde kendimi gelistiriyorum php yada diyer islemlerde en onemlisi calisma seklini ogrenin hangi kod nerede kullanilir onlari ogrenin kodlari zaten tam ogrenemessiniz aklinizda kalmaz kullanis seklini ogrenince gerektiginde hangi kodu kullanacagini bildigin icin bulmasi zor olmuyor .