Bizim hirsizlik davasinda da suclunun 60 farkli dosyasi vardi beraat verildi agladi, ozur diledi diye. Muhtemelen hirsizlik suc degil. Yani ben oyle gordum
Aynen hocam doğrudur hırsızlık harbi suç değilmiş. Koskoca devletin (SGK) bize uyku apnesi makinasını veriyor ve biri çalıyor bunu. Devlette indirim yapıyor cart yapıyor beraat ettiriyor.
+ Abi ev sandım valla
- Tamam kardeşim çıkabilirsin
Kesin böyle olmuştur zaten.
Be ***************** kafam güzeldi kendi evim sandım demiş. A** ne zamandır evine bahçeyi tırmanarak giriyorsun!
Çok geçmiş olsun. Bir şey daha demek isterdim ama dilim varmaz. Umarım hakkınızı bir şekilde alırsınız..
Denilecek çok şey varda hocam bunu salanlar bizi anında alırlar.
O hırsızlara bir şey yapsaydınız, küfür, darp vs kesin size ceza verirlerdi. Böyle güzel bir sistem. Çok geçmiş olsun.
Çıksın hocam bir şeyler yapcaz zaten

Bir de bizden şikayetçi olacakmış o*********
iranlı biri Türkiye de hırsızlıktan yakalanmış
elinin biri yokmuş
demiş hakim eline ne oldu
iranda hırsızlıktan yakalandım ve elim kesildi
o yüzden buraya kaçtım, burada ceza almıyorum, yaşasın Türkiye demiş
not: televizyonda yıllar önce izlediğim bir örnektir
not2 : İslam şeriatinde zevk için, çalışmamak için hırsızlık yapanın eli kesilir. açlıktan çalan, annesine eczaneden ilaç çalan, bakkaldan ekmek çalanın eli KESİLMEZ .Bu hırsızlıklardan devlet sorumludur. ama hırsızlığı yaşam biçimi yapanın eli kesilir
örnek: Peygambermiz zamanında zengin birinin çocuğu hırsızlık yapar. Peygambermiz hükmün uygulanmasını emreder. Zenginler araya adam sokarak, eğer eli kesilirse ailesinin düşmanlık edeceğinden, müslümanlar arasında iç çekişmelerin olacağından, artık o zenginlerin islam ordusuna yardım etmeyeceğinden vs bahsedilerek peygamberimizin cezayı hafifletmesini isterler
Peygamber efendimiz şu muhteşem cümleyi kurar
Hırsızlık yapan kızım kızım Fatıma da olsa elini keserim
İŞTE ADALET BUDUR
Allah yardımcınız olsun
Allah razı olsun hocam.
https://haberglobal.com.tr/gundem/tu...amerada-146407
Bu veledin eli kesilse bir daha yapmazdı. Polisler yakalıyor hakimler salıyor. Cezaların maalesef caydırıcılığı yok. Sizin eve giren de yakında başka bir yere dadanır nasıl olsa ceza almıyorum diye.Geçmiş olsun.
Hırsızlığın suçunun olmadığını gördüm hocam. Ama bizler yapsak ne indirim verirler ne de iyi hal!
Buradan anladığım kadarıyla hırsızlık suç sayılmıyor. Ekonominin neden böyle olduğunu şimdi anladım.
Hırsızlık suç olsaydı ohoooo... Ne büyükbaşlar(!) giderdi. Siz de her şeyden ceza bekliyorsunuz.
Her şeyden ceza gelecek tabi. Devletin vermiş olduğu uyku apnesi çalınıyor ve biz bildirdiğimizde SGK bize; "sizin satmadığınızı nerden bileyim bana ifadenizi getirin yoksa size ceza uygularız" diyor. He *** ne zmandır kullandığım makinayı satmak istedik. Devletin malı çalınıyor; indirim, iyi hal, cart curt hooopp BERAAT!