küçüklüğümden beri yazılıma hep ilgim vardı uzun yıllardır kendim iş yapıyor proje geliştiriyorum sanırım 50 yıl da geçse stacoverflowdan çıkmayacağım eğer her kodu harfiyen siz yazmayı planlıyorsanız evet bu sizi yorar tabi pratiklerde olabildiğince siz yazın hatta kendi mantığınız ile kütüphaneler ve mini mvcler oluşturun böylece ilerleyen zamanlarda kendi stabilitenizi koruyarak hızlı ve esnek bir şekilde proje geliştirebilirsiniz. takıldığınız veya yorulduğunuz yerlerde canınızı sıkmadan güvendiğiniz bir kodu kopyala yapıştır bile yapabilirsiniz. mesela ben yıllar önce kendi işlerimde kullanmak için mini bir mvc yazmıştım sonrasında hep o şemada ilerledim ve inanın sadece güncellediğim kütüphaneler bile salt php ile 3 ayda çıkacak projenin çıkış süresini en az 1, 1 buçuk ay kadar düşürüyor. 11 yılda ordan burdan ufak tefek öğretiler ile profesyonelleşilebilirdi ancak madem öğrenme konusunda zorluk çekiyorsunuz en basitinden @Burti; hocamın dediği gibi hedefler koyun işte bugün bu şablonu yazmayı okumayı ve değiştirmeyi deneyeceğim diyin ve işe koyulun en basitinden küçük bir fonksiyon yazmak istediğinizde nasıl bir yol izlemeniz gerekir, crud için nasıl bir metot geliştirilebilir gibisinden başlayabilirsiniz. Hele bir de hedef koyduysanız ve hedeflerinize ulaşmak konusunda ısrarcı ve çabacıysanız öğrenmemeniz mümkün değil. başarılar dilerim.

"Kervan yolda düzülür."