MedyaSenin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İddaa bağımlısıyım bırakamıyorum help me
Madde bağımlısısın yani. Kimyasal bi olay bro. Mesele para değil.. Öyle olsaydı cebinde 5 kuruş parası olmayan borç alıp oynamazdı. Ya da dünyanın parasını kaldıran adam, yeter bu kadar kar deyip çeker giderdi. Mesele beyinde, haz alıyorsun, hoşuna gidiyor, heyecan, risk karmaşık duygular işte. Bu duyguları başka bir şeye yönlendirmediğin sürece bırakamazsın, tıpkı sigara gibi...

32 yaşındayım, içki bağımlılım vardı, iddiaa, sigara hepsini bu mantıkla aştım. Ama o zamanlar bununla ilgili olduğunu bilmiyordum, daha sonra farkına vardım.

Demem o ki, iddiaa için, öncelikle bayiide oynuyorsan yanında nakit taşımayacaksın. İnternetten oynuyorsan ise, hesabında para tutmayacaksın. Oynamak istesen dahi, hesapta para yok, atm ye gidip yatırman gerekecek, o esnada düşünebileceksin yaptığını, faydasını çok gördüm. Hele dışarısı soğuksa..

Daha sonra kendine bir hobi, bu duyguları tetikleyen bir başka şey bul. Seni onun kadar tatmin etmese bile, aynı hisleri yaşatsın yeter. Parliament içen bir sigara tiryakisi, sigara bulamadığında zor durumda, lark bile içiyor aynı sebepten. Keyif alamasa da, kimyasal ihtiyacını karşılıyor.

Örnek vermek gerekirse, içki yerine soda-limon içtim uzunca bir süre, iddiaa için ulaşılabilecek yerlere para koymadım, maç izlemeyi bıraktım çünkü hatırlatıyordu, onun yerine farklı gruplardan farklı arkadaşlarla tanıştım. Alakasız gibi, fakat değişiklik gerçekten işe yarıyor. Çocukluğumda bisiklete binmeyi çok severdim, sigarayı da böyle bırakabildim. Bir bisiklet satın aldım, ve sabah akşam demeden turladım saatlerce. 10 ' a yakın kilo da verdim.

Kısacası, bir alışkanlıktan kurtulmak için ona giden yolları kökünden kesmelisin. Ve onun yerine hayatına iyi, faydalı bir şey koyacaksın ki yokluğa düşmeyesin.

Gerçekten istiyorsan, başarabilirsin. Sağlık için bisikleti, sigarayı bırakmak için Allen Carr kitabı tavsiye ediyorum.