Asgari ücret konusunda yapılan yorumları görünce insan bu asgari ücretle çalışan fakirlerden nefret ediyor adeta! Ekonomi bu pis fakirler yüzünden kötüymüş meğerse! Onlar aldıkları açlık sınırının altındaki kölelik maaşına razı olsalar ne fiyatlar artar ne bişey! Miss gibi geçinip gideriz!
Uzayda yaşayan biri olsam ve sadece forumdaki yorumları görsem aşağı yukarı böyle düşünürdüm. Kendisi asgari ücretin 2 katı maaş aldığı halde geçinemeyen, o sebeple de ek iş yapmak zorunda kalan, settiri botton bir "üniversite" diploması aldı diye kendisini nimetten sayan bayaz yakalı bir toplam aynen böyle düşünüyor... Plazada gömlek kıravatla çalışıyor diye, yada pc başında çalışıyor diye kendisini bu düzenin sahibi sanıyor Yav arkadaş starbucks'ta 20 liraya kafve içebilmek için minibüs parası vermeyim diye eve yürüyerek dönüyorsun, bu havan kime kravatlı köle! Beyaz yakalı oldun diye şirket CEO'su pozları vermek senin fakir bir emekçi olduğun gerçeğini değiştirmiyor. Evet, hem fakirsin, buralarda 3 kuruş daha kazanıp daha nitelikli bir hayat için tatil zamanını buralarda "çalışarak" harcıyorsun, hem de emekçisin, işçisin.. "ben bilmem ne bilmem nesiyim" diye kartvizit dağıtsan da yarın öbür gün patron senin yerine senden daha azına razı olan birini bulduğunda plazanın 500 metre yanına yaklaşamazsın fakir. İşçi seni...

Not: Buraya gelip de "ama ben şu şu bölümü bitirdim, temizlik işçisiyle aynı maaşı mı alıyım" diyen olursa temizlik süpürgesinin sapını... ağzının üstüne vurmalı onların...