sene1983 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neredeyse 20 yillik is hayatimin belki de son 2-3 yilinda para biriktirmeye basladim ve bu gercekten cok aci bir tecrube. Genelde konustugum insanlar da ayni hatayi yapiyordu (bana gore bunlar cok ciddi hatalar)

Ve ne zaman ki su 2 illettten kurtuldum, para biriktirmeye basladim: Kredi karti kullanimi / Bankamatik Karti ile odeme yapma.

1- Kredi karti kullanmayi birakin.
Sahsen yillarca kredi kartlari ile bogustum. Her ne kadar ben kendimi kontrol edebiliyorum diyenler olduysa da -ki ben de oyle diyordum- aslinda oyle olmadigini gordum. Biraktim ve kurtuldum.

2- Butce planlamasi yapip, hercama tutarlari belirleyip, planlamaya sadik kalin ve kucuk de olsa birikim hedefleri belirleyin, her ay kucuk rakamlar da olsa kendinize hedefler koyun.
Bu gercekten yapmasi cok zor fakat insanin biriktirmesine inanilmaz fayda sagliyor, bu konuda istikrarli olmak cok muhim.

3- Nakit kulllanin. Harcamalari Bankamatik Kart ile degil, (Mumkunse yaninizda bile tasimayin) ay icinde hazirladiginiz butce planina gore, birkac seferde cekim yapip, buna gore her zaman cebinizdeki nakiti kullanin. Veya mumkunse tum meblagi cekin.

Bunlari uygularsaniz, farki goreceksiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Vakit ayırdığınız için de ayrıca müteşekkirim. Sanırım en sonunda kafama sıkıp gideceğim.