1) Kredi kartı üzerinden fatura ödemek için ayrı ücret kesiliyor mu?
Bankadan bankaya değişir. Bazı bankalar otomatik ödemede ek puan verirken bazıları ise ücret alabiliyor.
2)Asgari tutar nedir Örnek veriyorum 300₺ borcum var asgari ile ne kadara denk gelio. Tam olarak bu asgari nedir?
Bazı bankalarda %20 bazılarında ise %40 oranında en az ödeyebileceğiniz tutardır. Yine bazı bankalar günde maksimum 4 kez asgari ödemeye izin veriyor.
3)ilk kez kredi kartı aldım öğrenciyim fakat henüz bir üniversiteye geçmedim hazirlaniyorum, O kadar banka arasindan sadece 1 banka kredi karti verdi onu şimdiden nasil değerlendirebilirim findeks raporum için ilerde?
En iyi banka Npara. Diğerlerinde kart aidatı, ek ödeme vs ücretler alınabiliyor.
4) Ay sonu toplam kullandığım kadar ücreti mi ödeyecem yoksa herhangi bi faiz eklenecek mi?
Ay sonunda o dönem yaptığınız harcamalar ve geçmişten gelen taksitler ile ekstre kalanları ödenir. Asgari ödeme sonrası oluşacak faiz ise ek ücrettir.
5) Ödeme günüm gelmeden önden para yatırabilirmiyim karta?
Yatırabilirsiniz. Bu durumda faiz indirimi de sağlanabilir.
Özetle kredi kartı doğru kullanım sonucu aşırı avantaj sağlarken yanlış kullanım ise sizi yoğun risk altında bırakır. Asla nakit avans çekmeyin ve çok taksitli işlem yapmayın. Şimdiden başarılar