Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu ölçmenin çok kolay bir yolu var.
2 tane boş sayfa oluşturun. Biri sayfa1 diğeri konu1 olsun.
https://pagespeed.web.dev/ sitesinden bu iki sayfayı test edin.
Başarılı denetimlere baktığınızda orada testi geçen DOM değerini görürsünüz.
Aşırı büyük bir DOM boyutu kısmında 3 değer vardır.

Tüm DOM Öğeleri
Maksimum DOM Derinliği
Maksimum Alt Öğe

Çok fazla detaya girmeyeceğim ama kullandığınız eklentilerden tutunda 1 konu içinde bir divider (ayraç) eklediğinizde bile sayfa boyutu büyür. Bazı eklentiler konu içini etkilediği için farklı sonuçlar elde edilebilir. Bu yöntemle test yapabilirsiniz.

Aslında yazıdan daha önemli eklentiler sorgu sayısını doğrudan etkiler ve sunucu üstünde yük bindirir. Az eklenti kullanarak en iyi sonucu elde edebilirsiniz.

Son olarak günümüzde tema ve sunucu optimizasyonu çok önemli bir rol aldı. Mesela doğru yapılandırmış bir cache optimizasyonu ile 100binlerce hiti sitede en ufak bir kasma donma olmadan hiç tahmin edemeyeceğiniz uygun fiyatlı vds/vpslerde barındırabilirsiniz. Ancak bunun için hem kaliteli yerlerden makina kiralamanız gerekiyor hem işin uzmanı hem tema hem sunucu optimizasyonu uzmanları ile çalışmanız gerekiyor. Kalkıp 150-200 vereyim bana wprocket yüklesinler iş bitti ile maalesef bitmiyor.

Optimize bir tema
Gerekli eklentiler
Cache optimizasyonu (Ek olarak belki Redish object cache)
Profesyonel Cloudflare yapılandırması
Php opcache optimizasyonu
gibi optimizasyonlarla harika sonuç alınır.

Son olarak sayfalara konu açmayın. Son derece hatalı olur. Sayfalar genelde tarih içermeyen statik olarak görülen kısımlardır. İletişim sayfası bunlardan biridir. Sayfaya bir konu açtığınızda çok geç index alır ve aynı zamanda yazıyı editlediğinizde güncellenmesi çok uzun sürer. Mesela bir ara bir servis sayfam vardı ve sayfa üzerine yapılandırmak istemiştim. Yeni sayfa adının indexinin düzelmesi 1 ay sürmüştü.

Kısacası sunucuyu kasan çok fazla etken var özellikle tema ve kullanılan eklentiler. Optimizasyon için ise yapılması gereken çok fazla işlem var. Sizin burada sayfa konu kıyaslamanız asıl sorun değil yani...
Güzel anlatmışsınız hocam elinize sağlık.

Yok zaten sayfalara yazı içeriği girmiyorum. Oyunla ilgili sitem var, güncelleme notları, oyundan son haberleri vs. normal yazı olarak paylaşıyor, sayfalarda ise rehber içerikleri paylaşıyorum. Şu an 300'e ulaştı daha da artıyor, ondan bir ön araştırma yapayım dedim. Sitem hostingde barınıyor da, ileride sorun yaşar mıyım diye bir ön bilgi araştırmak istedim.